Folytatást kap a Heavy Túra!

0e147258-3a0f-4285-8656-42ae146b6bcd57.jpg

2018-ban került vásznakra a feltörekvő finn metálbanda történetét elmesélő Heavy Trip (Heavy Túra) Juuso Laatio illetve Jukka Vidgren rendezésében. A finn vígjáték első ízben Finnországban aratott hatalmas sikert, ami nem is olyan meglepő, hiszen az országot amúgy is a metálzene őshazájaként tartják számon. A rendezők elmondása szerint azonban a siker messze nem indult számukra fényesen, ezért már-már temetni kezdték karrierjüket.

„Senki sem ment el a finn mozikba megnézni a filmet. Nagyon rosszul és rossz közönségnek tálalták; 15 éveseknek ajánlották, de ez a film nem nekik való. Nem ismerik a metál referenciáját és nem is hallgatnak metált. A sikertelen indulás után úgy voltunk vele, hogy akkor a kerrierünk mehet a levesbe, ezek után senki sem akar majd velünk dolgozni.” – mondja Juuso, aki jómaga is metálrajongó.

Szép lassan azonban megtört a jég, majd sikert sikerre kezdtek halmozni, így nem véletlen, hogy újabb őrületre készülnek a folytatással.

„Készül a Heavy Túra 2. Nagyon jó forgatókönyvet írtunk, ezen a nyáron pedig le is kellett volna forgatnunk. A célunk az, hogy jövőre leforgatjuk, habár sosem lehet tudni. A legutóbbi film hat évbe telt, szóval reméljük, hogy ez most nem fog ilyen sokáig tartani.” – mondja Jukka Vidgren a Metal Hammernek.

A Heavy Trip egy finn vidéki kisfaluban játszódik, főhősünk pedig Turo (Johannes Holopainen) és társai, akik szívvel-lélekkel dolgoznak azon, hogy felléphessenek. Zenekaruk, az Impaled Rektum tizenkét éve létezik, fellépésük azonban még nem volt – ezen kívánnak változtatni, amikor kapcsolatba kerülnek egy norvég metálfesztivál szervezőjével. A zenekar kalandos útja morbid és humoros is egyaránt, hiszen a zenekar két dobossal indul útnak: az egyik halott, a másik pedig bolond, ám ez csak még hitelesebbé teszi őket azon a bizonyos fesztiválon...

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása