Énekesétől búcsúzik az Equilibrium!

 equilibrium2019a.jpg

Tizenkét év után, távozik a német Equilibrium fedélzetéről Robse Dah énekes. A formáció a minap tette közzé hivatalos nyilatkozatát, melyben elárulják, hogy az elmúlt évek során már egyre inkább felkapták a fejüket a nézeteltérések a zenekaron belül, ami frusztráló környezetet szült, s ezért szükségessé vált komolyabb lépéseket tenni a csapaton belül.

Robse Dah végül úgy döntött, búcsút int a formációnak, amelynek 2010-ben lett a frontembere, ez idő alatt pedig négy közös albumot kovácsoltak.

„Tavaly ünnepeltük fennállásunk huszadik évfordulóját. (...) A két évtized alatt folyamatoson fejlődtünk és érettek lettünk – nemcsak egyénenként, hanem zenekarként. Az utóbbi években azonban azt éreztük, hogy a zenészek egykori szimbiózisa teljesen más irányokba nyúlik, és emiatt már nem éreztük jól magunkat. Többszöri megbeszélés után, rendkívül nehéz szívvel jelentjük be, hogy Robse és az Equilibrium útjai elválnak.” – kezdik soraikat.

„Tisztában vagyunk vele, hogy ez a változás néhányotok számára frusztráló lesz. De a változás egyben lehetőség is. Az első naptól kezdve az volt a célunk, hogy a lehető legjobb zenei élményt nyújtsuk nektek. Biztosak lehettek benne, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk majd azért, hogy ezt a célt a jövőben is teljesíteni tudjuk, és hogy új szintre emelhessük. Valamennyi leszervezett koncert megvalósul majd, meglehet, hogy vendégénekessel, de az is lehet, hogy egy új Equilibrium-taggal.” – mondják.

A zenekar hozzátette, hogy sok sikert kívánnak Robse jövőre vonatkozó terveihez, emellett azt sem voltak restek elhinteni, miszerint ők is elkezdték az új Equilibrium-lemez fontolgatását, amin immár egy új frontembert hallhatunk.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása