Egy fesztiválszervező elmesélte, milyen ember a valóságban Tarja Turunen!

tarja-wacken-2022-header-scaled.jpg

Minden embernek megvan a maga személyes véleménye egy adott hírességről, amit leginkább aszerint alakíthatunk ki, hogy mennyire kedveljük a szóban forgó személyt, avagy sem. Természetesen még a legnagyobb kedvencek sem kritika mentesek, ez alól pedig a szimfonikus–metál egyik úttörőjének számító Tarja sem kivétel.

Az énekesnő több, mint huszonötéve van a pályán, munkássága során pedig sajnos ő is kapott már hideget-meleget, amire leginkább akkor került sor, amikor tizenhét évvel ezelőtt kitették őt az általa is alapított Nightwish-ből. Az énekesnő persze kicsit sem hagyta magát földbe tiporni, nem sokkal később szólókarriert kezdett, azóta pedig valósággal megállíthatatlan a siker végtelen porondján.

Egy korábbi interjú során, a vokalista elmesélte, hogy a legostobább dolog, amit magáról olvasott az az volt, hogy egykori társai nyíltan dívának nevezték őt, noha ő sosem tervezte magára ölteni ezt a szerepet, a hozzá közel állók pedig ezt nyugodt szívvel alá is támaszthatják. Sajnos még mindig akadnak olyanok, akik erővel rossz színben kívánják feltüntetni a Finnország hangjának is megválasztott énekesnőt, illetve férjét, Marcelo Cabulit, egy fesztiválszervező azonban most elmesélte, hogy van-e egyáltalán igazság a szóbeszédekben.

„Tarja Turunen a ProgPower USA-on lépett fel, és nagyon kedves volt velem. A férje, Marcelo Cabuli is egy nagyszerű ember. Semmi okom a panaszra. Meghívtak az öltözőjükbe, ott volt a lányuk is. 30 percen át beszélgettünk. Sok mindent mondanak Tarjáról, de velem nagyon kedves volt. Semmi olyant nem tett, ami azt sugallta volna, hogy ő egy sztár. Ki kellett neki alakítani egy extra öltözőt, a színpad egyik oldalán, hogy a koncert alatt átöltözhessen, de mindössze ez volt az egyetlen dolog, ami nekem szokatlan volt.” – mondja Milton Mendonça, hangsúlyozva, hogy a színfalak mögött Tarja ugyanolyan ember mint bárki más.

„A koncert persze elsülhetett volna jobban is, mivel pont az Alestorm után játszott. Nem tudom láttátok-e, de nagyon lendületes a show-juk, a ProgPower legizgalmasabb show-ja volt. Sokan pont emiatt hagyták ott. Ez 2018-ban volt. Pontosan emiatt, sokkal kevesebben vettek részt Tarja koncertjén. Ha mostanában történne az egész, én biztosan Tarját tenném meg főszereplőnek, és azt modanám, hogy az Alestorm előtt lépjen fel. Ő olyasvalaki, aki nem játszat utoljára – ez olyan mintha a főcímet a legvégén játszanák el.” – tette hozzá, beismerve az óriási baklövést.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása