A Nightwish egykori énekesei elárulták, visszatérnének-e a bandába a jubileum jegyében
2026 nyarán lesz 30 éves a Nightwish

5910452914_52c9ce4c91_h0_1.jpg

Két év múlva, egészen pontosan 2026 nyarán ünnepli megalakulásának 30. évfordulóját a finn nagyágyú Nightwish. A formáció ugyan bejelentette, hogy bizonytalan időre visszavonulnak a színpadtól, noha lemezekkel továbbra is bőségesen kiszolgálják a rajongókat. Mivel a zenekar rövidesen újabb kerek évfordulót ünnepel, okkal merül fel a kérdés, hogy ennek jegyében kivételt tesznek-e a szünetet illetően, hogy a rajongók gyűrűjében tegyék fel a koronát harmadik évtizedükre?

Tuomas Holopainen erre igen kétértelmű választ adott, ugyanis amellett, hogy benne van a pakliban egy különleges kiadvány debütáltatása, – amely több mint valószínű – de azt sem tartja lehetetlennek, hogy a banda összerázza egykori tagságát, és együtt, régi fényük dicsőségében csapjanak egy hatalmas bulit. Igen ám, de ehhez szükség van a csapat egykori énekeseire, akik közül ketten most bevallották, hogy szívesen csatlakoznának az eseményhez, amennyiben előtte komolyan elbeszélgetnek a múlt sérelmein, s ezáltal hosszú idő után újra tiszta lappal induljanak.

„Nem hiszem, hogy ez csak olyan egyszerűen menne, hogy a srácok küldenek nekem egy e-mailt, hogy térjek vissza egy koncert erejéig, vagy bármi hasonló. Szerintem, események egész láncolatának le kell zajlania ahhoz, hogy ez valaha is megvalósuljon.” – fogalmazott a Nightwish alapító-énekesnője, Tarja Turunen, hozzátéve, hogy határozottan igent mondana a felkérésre, mivel már nem zárkózik el a lehetőségektől.

„Meglehet, hogy egy sokkal mélyebb kapcsolatra van szükség. Tudom, hogy a távozásomat egyesek túlságosan is személyesnek tekintették a vezetőségen belül, mindazok ellenére, hogy nemcsak a Nightwish-től búcsúztam el, de alapvetően mindent magam mögött hagytam, ami az életem része volt. Ha megkérdeznek, én határozottan megfontolnám. De akkor is szükség van a beszélgetésre, vannak, akik szeretik az őszinte, szemtől szemben zajló beszélgetéseket.” – vette át a szót Marko Hietala, kinek véleményét határozottan osztja Tarja, miszerint komoly, egyúttal őszinte kommunikáció előzné meg visszatérésüket.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása