Tobias Forge szerint az új Ghost lemeznek teljesen más hangulata lesz

xg2ogtp5vtqwxwexkjgvde-1200-868.jpg

Idén márciusban jelent meg a svéd okkult rockos Ghost vadonatúj lemeze, az óriási sikereket arató Impera. A formáció minden létező rekordot megdöntött az újdonsággal, ami a napokban újabb mérföldkőhöz ért, miután az American Music Awardon győzelmet aratott a „Kedvenc rocklemez” kategóriában.

A banda géniusza, Tobias Forge már idejekorán elárulta, miszerint elkezdett körvonalazódni benne a zenekar következő albuma, amit becslése szerint egy egészen más irányba kíván elvinni, ezzel is megkülönböztethetővé téve a Prequelle és az Impera témáitól. A zenész most Jon Weigell-lel beszélgetett a Rolling Stone Twitch-csatornáján, a diskurzus során pedig a mester elárulta, hogy az új lemez révén most egy egészen más hangulatot kíván megteremteni, konkrét tervei ugyan még nincsenek, hiszen temérdek ötlet van a fejében, melyeket első sorban helyre kell tennie.

„Egyelőre még semmi mellett nem kötelezném el magam. Rengeteg dolog van a fejemben, amit felszeretnék fedezni az írás során.” – fogalmaz.

„Azt hiszem, hogy sosem fejeztem be egy album munkálatát, vagy legalább is nem hagytam félbe úgy, hogy ne éreztem volna azt, hogy vannak dolgok, amiket legközelebb másként szeretnék majd csinálni. (...) Lassan és kitartóan próbálsz tökéletesíteni, de minden egyes folyamat során véghez vihetsz amolyan kísérletet, ami akár csoda is lehet, vagy a következő alkalommal azt mondod, hogy ezt soha többé nem csináljuk.” – mondja.

„A felvétel és az írás, és alapvetően a lemezkészítés is egy unalmas folyamat, a gyakorlatban azonban számos tényező befolyásolhatja a végeredményt. Ha mondjuk nem a saját bandámról beszélünk, hanem egy történelmi lemezről, akkor érezhetően hatalmas különbség van aközött, hogy a szülővárosodban vetted-e fel, vagy valahol egy trópusi szigeten. Nem jobb egyik a másiknál; ez mindössze két eltérő dolgot jelent.  Az emberek, akikkel együtt dolgozol, és az aktuális lelkiállapotod, amikor dolgozol. Milyen amikor éjjel dolgozol, és milyen amikor nappal. Számos ehhez hasonló tényező létezik.” – boncolgatja felvetését, miszerint rengeteg tényező közrejátszik abban, hogy a fanok végül mit kapnak a kezeikbe.

„Most igyekszem valami más hangulatot teremteni a lemez megírásához, hogy ne ismételjem meg önmagam, és hogy valami egészen mást csináljak. Felidézek néhány klassz dolgot a múltból, és kitörlöm azokat, amik nem tetszettek. Megpróbálsz mégegyszer valami tökéleteset alkotni. Ez olyan mintha az a fajta ember lennék, aki hatodszorra is képes megházasodni: »Ezúttal minden csodás lesz. Ezúttal minden tökéletes lesz.« – tette hozzá.

Borítókép: Taylor Hill/FilmMagic

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása