Új lemezükről mesélt a Beyond The Black énekesnője

gettyimages-1406394295-2048x2048.jpg

Beyond The Black címmel kerül boltokba január 13-án a német Beyond The Black vadonatúj nagylemeze, melynek felvezetői óriási sikerre tettek szert az elmúlt időszakban. A formáció a napokban publikálta negyedik kedvcsinálóját, ami elődjei példájára azonnal belopta magát a célközönség kegyeibe.

Jennifer Haben a napokban adott interjút a finn Chaoszine-nak, a diskurzus gerincét pedig jobbára az új lemez háttértörténetei képezték. Az énekesnő első sorban elárulta, miként jött az ötlet, hogy a banda után nevezzék el az újdonságot.

„Tudod, az elmúlt években rengeteg időnk volt arra, hogy kitaláljuk mit is akarunk. Sem nekem, sem pedig a bandának nem volt konkrét elképzelése arról, hogy mit is akarunk, hol tartunk most, mi lesz majd a jövőben. Rendre ezek a kérdések merültek fel az elmúlt két évben, éppen ezért sokkal többet kommunkáltunk a rajongóinkkal, megismertük őket, és sokkal közelebb kerültünk hozzájuk mint valaha bármikor.” –  fogalmaz.

„Azt hiszem, hogy ez az egész... ez az oka annak, hogy végül rájöttünk, kik is vagyunk mi valójában, mit akarunk csinálni, és amit most csinálunk az több mint helyes. Önmagunkra leltünk, ezért is gondoltuk úgy, hogy a Beyond The Black tökéletes cím lesz az új lemeznek. Új kiadónk is lett, így az egész egy amolyan új kezdetnek hat, szóval igen, a Beyond The Black volt a legjobb döntés a cím esetében.” – folytatja.

Na de mennyiben különbözik majd az új lemez az eddig kiadott korongoktól?

beyond-the-black-2022-10.jpg

„Ha meghallgatod az előző lemezeinket, akkor számos olyan dolgot felfedezhetsz, ami ezen az albumon is jelen van. A Horizons például hatalmas kísérleti jelleggel bír, a rengeteg elektronikus cuccal meg minden, az előzőek pedig sokkal szimfonikusabbak voltak.” – szedi össze gondolatait.

A Beyond The Black esetleg sötétebb lemez lett mint a korábbiak?

„Én nem nevezném sötétebbnek. (...) A dalainkban egyébként is benne van egyfajta remény és pozitivitás, ez mindig így volt. Szóval ha kicsit szabadabbnak látsz, akkor gondolhatod, hogy ez a dal a szabadságról szól. A másik pedig, ha ráeszmélsz, hogy mennyi nehézségen kellett átesned, mire eljutottál a boldogságig. Rengeteget mesélünk erről a lemezen, de mindig kicsit másként.” – mondja.

„A Reincarnation például önmagunk megismeréséről szól, egy úgynevezett felelősségérzet magunk és a világ felé, légy kedves önmagaddal és nézz szembe a démonjaiddal. Erről rengeteget beszélünk, de mint már mondtam, mindig jelen van a remény is a szövegekben, ami tökéletes egyensúlyt alkot.” – tette hozzá.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása