Reasons Behind – Architecture Of An Ego (2023)

366814.jpg

Május 26-án jelenik majd meg az olasz Reasons Behind vadonatúj, sorban harmadik nagylemeze, ami az Architecture Of An Ego elnevezést kapta. A formáció egy egészen érdekes koncepcióval ruházta fel a korongot, amely teljes egészében az emberi kapcsolatokra vetődik ki, megfűszerezve mindezt, néhány igen kemény riffel, és persze fő irányzatként a popdallamok dominálnak. A srácok mindösszesen tíz dalt rögzítettek a kiadványra, ezek közül pedig ez idáig egyetlen nótát osztottak meg előzetesként, ami azonnal belopta magát a nagyérdemű kegyeibe.

Úgynevezett rendes dalként a The Fall Of Human Race köszönti a hallgatót, sajnos csak második dalként, merthogy intró-szerű dal is helyet kapott a lemezen, a Zero Dawn képében, ami voltaképp a The Fall Of Human Race előrevetítője. Tekintve, hogy a zenekar az Amaranthe, a Temperance és többek között a Delain zenekarok vonalán mozog, érezhető is ezen csapatok hatása, noha mégis egy egyedi, úgymond sajátos csomagolásban kapjuk kézhez a Reasons Behind-szerzeményeket. Elisa Bonafè énekesnő mindvégig kiváló munkát végez a lemezen tökéletes kontrasztot alkotva a popos témákkal, ugyanakkor a gitárokat sem kell nagyítóval keresni.

Előzetesként ez idáig a Heart Begins To Break jelent meg egy neonfényben fürdőző kisfilm kíséretében, de voltaképp bármely más tételüket választhatták volna, habár egyértelmű, hogy a Heart Begins To Break szorgalmazza az egyik legtapadósabb, legdallamosabb refrént, garantálva, hogy azok akik esetleg eddig nem voltak képben a zenekar munkásságával kapcsolatban, akkor most azok is rajongóvá váljanak. A lemez első fele tele van táncolható dallamokkal, vagy legalábbis kellő hatást gyakorolnak az emberi test megmozgatására.

A The Phantom Pain egy középtempós szerzemény, ugyanakkor Elisa Bonafè óriásit énekel benne, ráadásul nem töri meg az előtte felsorakozott pörgős dalok vonalát sem, tökéletes felezője a lemeznek. A I3 című számban három különböző orgánum csap össze, ugyanis Elisa mellett a Deathless Legacy karakteres hangú énekesnője Steva, polgári nevén Eleonora Vaiana, valamint a Nocturna pacsirtája, Grace Darkling is vendégeskedik a dalban, ezzel felruházva a nótát egy igen különleges atmoszférával, visszabillentve a mérleget a pörgősebb csúcsra. A lemezt záró Letter to the Last of Us szintén egy középtempós alkotás, már-már balladára emlékeztető momentumokkal, mégis tökéletes lezárása ennek a friss és élménygazdag hanghordozónak.

4518930.jpg

A zenekar egészen biztosan nemcsak a lemez látványos borítójával fogja magához édesgetni a fanokat, ugyanis az Architecture Of An Ego felér egy izgalmas utazással, a srácoknál konkrétan minden passzol, ami a nagykönyvben megvan írva. A lemez egy pillanatra sem válik unalmassá, amihez nagyban hozzájárul, hogy a dalok nagyon tapadós, fülbemászó szövegekkel rendelkeznek, Elisa Bonafè pedig kiválóan tolmácsolja őket. Az énekesnő olykor bátran játszadozik hangja sokszínűségével, egyik dalban sem énekel pont ugyanúgy, hol többet, hol kevesebbet mutat magából, amivel kiváló egyensúlyt tart fent.

A zenekar bemutatkozó lemeze egyébként 2014-ben jelent meg, és The Alpha Memory elnevezést kapta, majd ezt követően kicsit sem kapkodták el az új dalok komponálását, ugyanis következő albumukra egészen 2020-ig kellett várni; az év augusztusában került boltokba ugyanis a Project: M.I.S.T. címre keresztelt nagylemezük. Ahogyan az alkotási folyamatokból is látszik, a srácok egyáltalán nem kapkodják el az új lemezek kiadását, ez pedig tökéletesen tükröződik a korongokon, ugyanis ezúttal is egy gondosan elkészített alkotást nyomnak a fanok kezébe, amelyben egészen biztosan nem fognak csalódni, csak győzzék kivárni a megjelenését.

A zenekar tagjai:

Elisa Bonafè - ének

Gabriele Sapori - gitár, billentyűk

Michele Cavalca - basszusgitár

Andrea Gambini - dob 

166721.jpg

Dallista:

1. Zero Dawn 

2. The Fall of Human Race 

3. A New Breed

4. Into the Break of a Better Day

5. Heart Begins to Break

6. The Phantom Pain 

7. Seas of Grey 

8. I3

9. The Flame Inside 

10. Letter to the Last of Us

Album: Architecture Of An Ego

 Előadó: Reasons Behind

Kiadó: Scarlet Records

Megjelenés: 2023.05.26.

Értékelés:9/10

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása