A Europe-ot nem izgatja, hogy egyslágeres előadónak tartják őket

ghows-pa-5fe8b46d-c33b-4bc9-8e5f-e21b276bf60f-01cec26c0.jpg

Egyszer volt, hol nem volt, amikor 1986-ot írtak a naptárak, és boltokba került a Europe méltán népszerű bombaslágere, a The Final Countdown.

A nóta az első kislemezként szolgált a banda azonos névvel ellátott stúdiólemezének, ami azóta is csillapíthatatlan sikerekben gazdag. A formáció akkoriban még nem is sejtette, hogy a nóta majd generációkon átívelve töretlenül robog sikert sikerre halmozva – de amint látható, csodák azért történhetnek.

Amellett, hogy a dal óriási sláger lett és generációkat nevelt fel, azért olyan is akadt az évtizedek során, akit mondjuk úgy, egyenesen az őrületbe kergetett, az ikonikus nótának feldolgozása is született már jó pár, kisebb-nagyobb sikerrel, noha kétségtelen, hogy az eredeti egyszeri és megismételhetetlen.

Néha napján azonban okkal merül fel a kérdés, hogy a kisebb szünetekkel megékelt 44 éves Europe alkotott-e fennállása során esetleg hasonlóan kimagasló dalokat, mint amilyen a The Final Countdown. Ha most mondjuk kapásból be is mondanánk néhány tételt, azok egészen biztosan nem nőnének túl a The Final Countdown népszerűségén, függetlenül attól, hogy a zenekar lassan a tizenkettedik lemezét is piacra dobja.

Igen, a csapat idén tervezi piacra dobni vadonatúj nagylemezét, amelynek munkálatai jelenleg is zajlanak, a szorgos kis csapat pedig jubileumi turnéra is indul, és egy dokumentumfilmet is megjelentet majd.

„Nem érezzük úgy, hogy új album nélkül megéri turnéra menni, ezért mindenképp új lemezt akarunk rögzíteni, aztán jövőre kiadunk majd egy-két nótát, amit majd a lemez megjelenése követ. Legalábbis ezek a terveink jelenleg. Annyi minden fog történni jövőre. Most leginkább a dokumentumfilmre szeretnénk fókuszálni, és a negyvenéves jubileumi turnéra, de vannak még egyebek is.” mesélte korábban Joey Tempest a Behind The Vinyl podcastjében.

Joey Tempest, a zenekar énekese, a minap vendégeskedett a BBC Breakfast-ben, így sok más egyéb mellett megtudhattuk például, hogy a zenekar miként jut dűlőre a tudattal, hogy egyesek még mindig csupán egyslágeres előadónak tartják őket:

„Olyan hosszú utat jártunk be együtt. A felállásunk a 80-as évek óta nem változott, és csináltunk is tizenegy albumot. Most azonban úgy érezzük, hogy napjainkban sokkal jobban teljesítünk a rockzene körforgásában, és sokkal inkább elfogadnak bennünket. Szóval ezen nem igazán szoktunk agyalni. Ennek a dalnak azonban van egyfajta crossover-hatása; úgy került be a popvilágba, hogy közben mi rockzenekar voltunk. Szóval ez amolyan... oké...elfogadjuk.“ – kommentálja Tempest.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása