Jubileumi turnéra indul Leo Jiménez

leo-jimenez-live.jpg

Pályafutásának 30. évfordulóját ünnepli Leo Jiménez, kinek nevét leginkább a Saratoga és persze a Mägo de Oz révén ismerhetjük. A spanyol kiválóság karrierje 1993 és 1994 között indult hódító útjára, ekkor több, viszonylag ismeretlen és rövid életű csapatok frontembere volt, egészen addig, amíg ő lett a Saratoga frontembere.

A Saratoga napjainkban is igen népszerű zenekar Spanyolországban, Leo 1999 és 2006 között szolgált a zenekarban, ez idő alatt pedig mindösszesen kilenc nagylemezt rögzítettek. Ezzel párhuzamosan, az énekes megalapította a Stravaganzza nevezetű csapatot, amely ez idáig három nagylemezzel, egy középlemezzel, egy válogatással, és egy koncertalbummal lepte meg a nagyérdeműt, noha továbbra is aktívan zenélnek.

Leo eközben szólóban is bepróbálkozott, 037 LEO néven két albumot küldött az üzletek polcaira, mígnem tavaly, tíz éves várakozást követően egy koncertlemezt is megjelenített. 2012 óta saját nevén publikálja alkotásait, legutóbbi lemeze két éve jelent meg, azonban köztudott, hogy már körvonalazódik a zenész új lemeze is, amelyről már elkezdtek kipotyogni a felvezetők.

Saját projektjei mellett Leo rendszeresen vendégeskedik más előadók lemezein is, visszatérő hang például a Mägo de Oz albumjain, de mindezeken felül a koncerteken is tiszteletét teszi. A zenész a napokban hozta nyilvánosságra a hírt, miszerint 30 Años Tras El Apocalipsis néven jubileumi turnéra indul, most pedig kiderült, hogy fellépéseken vendégek hadserege fog színpadra lépni az oldalán, ezen különleges pályatársak közül pedig kettőt be is jelentett, a neves duó pedig a Mägo de Oz egykori énekeseit takarja – noha Leo leszögezte, hogy további meglepetésekkel készül még jelentkezni.

363366027_833143791506739_9006439360688144457_n.jpg

„Nemrégiben jelentettem be a »30 Años Tras El Apocalipsis« nevezetű turnémat, most pedig elárulok néhány meglepetést: megtisztelő és örömteljes érzés, hogy az ország két legjobb énekese is velem tart majd ezen a turnén: Patricia Tapia és Zeta.” – kezdte izgalmas sorait néhány közös fotó mellékletében.

„Mindketten fontos szereplői lesznek ezeknek a különleges show-knak. Nagyon boldog vagyok, amiért számíthatok erre két nagyszerű művészre, akik még ennél is jobb emberek.” – tette hozzá.

 

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása