Hansi Kürsch megsaccolta, mikor jöhet az új Blind Guardian-album

gettyimages-1616620528-2048x20480.jpg
The God Machine címmel jelent meg 2022 szeptemberében a Blind Guardian legutóbbi lemeze, amire csaknem hét teljes évet vártak a fanatikusok. Hansi Kürsch, a zenekar frontembere a Metal Roosnak nyilatkozva elárulta, hogy bár temérdek terv áll előttük a jövőre nézve, reméli, hogy 2027 előtt egy új lemezt is megjelentethetnek.

„Még én sem tudom pontosan, hogy milyen terveink vannak” – vallja.

„A jubileum jegyében újra felvettük a Somwhere Far Beyond című lemezt, 2022-ben pedig felkészültünk az élő show-kra. Most viszont egy teljesen új lemezről beszélünk, ami még mindig függőben van. Csináltunk pár akusztikus koncertet is, amire szintén volt időnk felkészülni. A Wacken és az idei koncertek után már teljes egészében az új dalok írására helyezzük a hangsúlyt. Nem is tudom, meglepődnék, ha 2027 előtt nem jönne ki a lemez, remélhetőleg 2025-ben, vagy legkésőbb 2026-ban megjelenhet.” – fogalmaz a zenész.

Az énekes arra a kérdésre is készségesen válaszolt, hogy ennyi évtized után, hogy képes folyton friss témával előrukkolni a csapat.

„Az évek során szert teszel némi szakértelemre, ami óriási segítség. Ráadásul ez egyrészt szenvedély, másrészt munka, ami merőben megkönnyíti a helyzetet. A lelkesedésünk továbbra is stabil, ami véleményem szerint a Blind Guardian központi része. Mindenki megkönnyebbült, hiszen annyi mindent elértünk, ugyanakkor koncentrálunk is, hiszen egy olyan országban építünk piacot, mint mondjuk Ausztrália. Ez bátorít, egyben motivál is bennünket, személy szerint én nem hiszem, hogy valaha is kifogynánk az ötletekből.” – tette hozzá.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása