Hansi Kürsch türelemre intette a Blind Guardian rajongótáborát!

gettyimages-1612357793-2048x20480.jpg

Valósággal zajlik az élet a Blind Guardian háza táján, a zenekar ugyanis a napokban adta ki Somewhere Far Beyond – Revisited című lemezét, amely a formáció 1992-es sikerlemezének újra felvett, jubileumi változata. Ha mindez nem lenne elég, napokkal később megérkezett a kiadvány koncertfelvétele is, így bizton állítható, hogy a zenekar szép számmal kiszolgálta idén a rajongókat, még akkor is, ha az új lemezük még bőven várat magára.

Hansi Kürsch már többször is szót ejtett a zenekar vázlatformájában is alig létező új albumáról, amely elmondása szerint 2025-ben vagy legkésőbb 2026-ban kerülhet megjelenésre, a zenekar ugyanis olyannyira elégedetlen az elkészült dalokkal, hogy a nyári fesztiválszezon lezajlását követően ismét a nulláról kezdenek mindent.

„A turné kezdete előtt elkezdtünk dalokat írni az új lemezre, de a végeredmény nem olyan lett, amit elképzeltünk, így nagy valószínűséggel elvetjük majd ezeket a terveket. Nemrégiben újra felvetettük a témát, majd arra jutottunk, hogy a fesztiválszezon végeztével visszatérünk az íráshoz.” – mesélte.

A német zenészt most ismét mikrofonvégre kapták, a beszélgetés során pedig elmondta, hogy a zenekar rövidesen szünetre vonul, amelynek során vélhetően elegendő energiát szívnak fel az új dalok szerzéséhez.

ab6761610000e5eb26139a78b669ae67aacde9f30.jpg

„Lesz még néhány fesztiválunk Németországban, utána lényegében szünetet tartunk, ami legalább 2025 májusáig fog tartani. Addigra természetesen egy teljesen más repertoárral kell előrukkolnunk. Mindig ügyelünk arra, hogy a klasszikus dolgokat játsszuk. Például nem látunk okot arra, hogy ne játsszuk el a »The Bard's Songot«.” – fogalmaz.

Az énekes természetesen igyekezett megnyugtatni a fanokat a készülő lemez hogylétét illetően is, saját belátása szerint ugyanis korántsem olyan vészes a helyzet, mint ahogyan azt hinnénk:

„Természetesen nagyon fontos számunkra, hogy új albumon is dolgozzunk, viszont kétlem, hogy 2025-ben mindent be tudunk fejezni, különösen, ha újra turnézni megyünk. De mivel manapság más idők járnak, elképzelhető, hogy kiadunk majd néhány dalt a lemez megjelenése előtt, szóval nem olyan távoli dolog az új Blind Guardian-dalok érkezése.” – újságolta.

Fotó: ©Getty Images/Elsie Roymans

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása