Kai Hahto szerint méregerős lemezzel fog visszatérni a Nightwish

tumblr_2f39396661352cec09319715e75ea667_a11bbd1c_12800_1.jpg

Izgalmas hónapok elé nézünk, ugyanis idén fogja boltokba küldeni tizedik nagylemezét a Nightwish. A formáció elmondása szerint, az újdonság egy trilógia lezárásaként szuperál majd, vagyis, hogy egy olyan történetet fog lezárni, amely a 2015-ös Endless Forms Most Beautiful révén indult hódító útjára, majd a 2020-as Human.:ꟾꟾ: Nature. nyomán bontakozott ki igazán.

A tizenkét dalt tartalmazó kiadványon már a végső simításokat végzik, turnéra azonban nem indulnak a nótákkal, ugyanis mint ismeretes, a zenekar bizonytalan időre visszavonulót fújt, Kai Hahto pedig nemrégiben erősítette meg, hogy bizony két-három évig még biztosan nélkülözniük kell a fanoknak a zenekart. Amolyan kárpótlás gyanánt, Tuomas Holopainen és a csapata három kisfilm, és temérdek dalszöveges videó útján fog jelentést adni magáról, míg a tagok a saját projektjeikre is időt szánhatnak.

Kai például szólókoncerteket ad, melyeken egyaránt játszik Nightwish- és Wintersun-dalokat, sőt, elmondása szerint arra is nagy esély van, hogy a legújabb Nightwish-lemezről is előad majd néhány újdonságot. A zenész a finn Tuonela Magazine-nak mesélt részletesebben a terveiről, ugyanakkor azt sem rejtette véka alá, miszerint fel kell kötniük a gatyát a Nightwish rajongóinak, a zenekar ugyanis rengeteget kísérletezett a várva várt új lemezen, amely kis híján szétrobban az energiától.

„Egyáltalán nem hasonít majd a Human.:ꟾꟾ: Nature.-re. Ha fogalmazhatok így, akkor az új lemezen visszatérünk majd a keményebb alapokhoz. Ugyanakkor új szelek is fújnak, hiszen számos új elemet kipróbáltunk, de ettől még ugyanúgy fog hangozni, mint a Nightwish. Természetesen a tizedik lemezen is szerepelni fog szimfonikus zenekar, ami nagyon izgalamas – valóságos kihívás lesz eljátszani ezeket a dalokat.” – újságolja.

„Nagyon szeretném majd élőben is előadni ezeket a dalokat, remélem hamarosan elérkezik az idő, amikor ismét útra kelhetünk, de persze előtte rendesen feltöltjük az akkumulátorokat. Persze jó érzés otthon lenni a gyerekekkel, a feleségemmel, és a kutyákkal, tehát biztosan nem fogok unatkozni, de közben rengeteg minden jár a fejemben.”  – tette hozzá.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása