A Nightwish új lemeze egy trilógia lezárása lesz!

299908979_610765700411384_4748171537031540333_n.jpg

Tuomas Holopainen újfent a Nightwish tizedik nagylemezével kapcsolatban került mikrofonvégre, ugyanis köztudott, hogy a finn mágus már gőzerőkkel dolgozik az újdonságon. Mint kiderült, a csapat jövőre zárja magára a stúdió ajtaját, hogy felvegyék a kiadványt, ami az első nagylemez lesz a Marco Hietalát váltó Jukka Koskinennel.

Tuomas most részletesebb beszámolót tartott az egyelőre ismeretlen címmel rendelkező kiadványról, melynek kapcsán elmondta, hogy a lemez egy olyan trilógia lezárása lesz, amit az Endless Forms Most Beautiful nyomán kezdtek el, majd a Human. :ꟾꟾ: Nature. során folytattak, a révbe érés pedig most, az új lemezzel valósul meg.

„Mindig van valami új. A mentális egészségemre nézve fontos, hogy amikor zenét írok, akkor folyton új területek után kutassak és nem ismételjem önmagam. Ez a közelgő lemezen egyértelműen hallható lesz, sőt, már a demón is, amit már megcsináltunk.” – meséli lelkesen a zenész.

A  zenész arra is válaszolt, hogy az új lemeznek esetleg lesz-e továbbra is köze a korábbi lemezeken tollvégre került evolúciós dolgokhoz, vagy esetleg a természetvédelemhez.

„Igen és nem. Egy csónakban eveznek, de lesz majd néhány meglepetés is.” – vallja.

Végezetül elmondta, hogy amivel jövő nyáron vonulnak stúdióba, a lemezre legkésőbb 2024 elején számíthat majd a nagyérdemű.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása