Nem turnézik következő lemezével a Nightwish!

ufmxjsuwvceoszqyf3pe3k.jpg

Tudni véljük, hogy a Nightwish jövőre adja ki tizedik nagylemezét, mely kiadvány egy trilógia lezárásaként szuperál majd. A formáció főnöke, Tuomas Holopainen korábban már elárulta, hogy az újdonságra tizenkét dalt rögzítettek, melyek demófelvételei teljes mértékben elkészültek, Floor Jansen elmondása szerint pedig egy igen ütős nagylemeznek ígérkezik a várva várt felvétel.

A csapat azonban egy szokatlan bejegyzéssel állt elő a minap, bejegyzésükben ugyanis elmondták, hogy bár a lemez jövőre kerül fel az üzletek polcaira, és három klipes dalt is publikálni fognak, turnézni még sem indulnak el a koronggal, indoklásként pedig a következőket adagolták:

„A 2023 júniusára tervezett fellépések után, határozatlan időre szögre akasztjuk a cipőinket, már ami a koncerteket illeti, és az új lemezzel már nem indulunk turnéra.” – fogalmaznak.

„A döntésünknek kizárólag személyes okai vannak, de ezzel mindannyian egyeztünk a zenekar jólléte és a jövő érdekében. Biztosíthatunk titeket arról, hogy továbbra is imádunk együtt dolgozni, e döntésnek pedig semmi köze sincs Floor várandósságához, vagy az egyéb projektjeinkhez.” – tették hozzé.

Amolyan befejezés gyanánt megerősítették, hogy a 2024-re ígért nagylemez mellé három klipes nótát is megosztanak majd, és függetlenül attól, hogy koncertet egy jó darabig nem adnak, ugyanúgy izgatottak a banda jövőjével kapcsolatban.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása