Kiderült, meddig nem fog színpadra állni a Nightwish

plshkr5owygerlsjparoc-970-802.jpg

Idén jelenik meg a Nightwish tizedik nagylemeze, amely egy trilógia lezárása lesz. A csapat főnöke elmondta, hogy a 2015-ös Endless Forms Most Beautiful nyomán olyan témát kezdett boncolgatni, ami mindenképp folytatásért kiáltott, így nem túl meglepő módon, a 2020-as Human. :ꟾꟾ: Nature. is ezen a vonalon haladt, míg a készülő alkotás véglegesen pontot kíván tenni ennek az utazásnak végére.

Tuomas Holopainen és csapata egyébként tavaly azt is elmondta, hogy bár lázasan dolgoznak az új lemezen, színpadra jó ideig  nem viszik az új dalokat, ugyanis bizonytalan időre visszavonulnak. A banda azonban igyekszik majd önmagához hűen kárpótolni a fanokat, az elmaradt turné helyében ugyanis több kisfilmet terveznek publikálni.

Kai Hahto, a Nightwish dobosa most egy vadonatúj interjúban mesélt a zenekar helyzetéről, kiderült ugyanis, hogy amíg a Nightwish szünetel, ő maga nemcsak a Wintersun új lemezein szorgoskodhat Jukka Koskinennel egyetemben, hanem szólókoncerteket is ad, amelyeken nem kizárt, hogy felcsendülnek majd a legújabb Nightwish-szerzemények.

„Elgondolkodtam rajta, de előbb lejátsszuk a közelgő show-kat, aztán meglátjuk lesz-e igény arra, hogy több fellépést is adjak. Valószínűleg felvesszük a koncerteket, hogy a későbbiekben mi is megnézhessük, hogy ment.” – mondta a zenész arra a kérdésre válaszolva, hogy terveben van-e több szólókoncert.

„Ha minden jól megy, akkor játszom még párszor idén, ami jó lenne, mivel idén jelenik meg a Nightwish új lemeze, és talán az új lemezről is elő adhatok majd valamit; mert a helyzet az, hogy legfeljebb két-három évig még biztosan nem lesznek Nightwish-koncertek.” – tette hozzá.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása