Doro: „Minden lemez sok időt igényel, ha jól akarod csinálni”

419390638-scaled.jpg

Tavaly ősszel jelent meg a német metalkirálynő, Doro Pesch vadonatúj lemeze, a Conqueress – Forever Strong And Proud. Az énekesnő nem okozott csalódást a fanoknak, hiszen amellett, hogy gyakorlatilag nyitott könyv volt a lemez tartalma, az énekesnő negyven év után is képes tartani ugyanazt a lázadó színvonalat, amit pályafutása elején. Kritika ITT.

Az énekesnőt most Rafa Basa faggatta ki, kiderítve, hogy a jelenleg új lemezét népszerűsítő énekesnő sosem áll meg pihenni, mindig valami újdonságon töri a fejét, ugyanakkor az is kiderült, hogy miért telt el csaknem öt év a Forever Warriors, Forever United és a Conqueress között.

Mint ismeretes, Doro ezúttal is bőséges dallistával lepte meg a fanokat, az új albumon, ugyanis közel húsz nóta került debütálásra, ennek okára is fényt derített az ex-Warlock-pacsirta.

„Az előző lemez (Forever Warriors, Forever United) is dupla album volt, mivel én mindig a legjobbat akarom nyújtani a rajongóimnak. Amikor tele vagyok ötletekkel, és azt látom, hogy ezek felférnek egyetlen lemezre, akkor elkezdek variálgatni, hogy melyiknek van itt az ideje.” – meséli.

Persze nem mindenki rajong az énekesnő duplalemezes ötleteiért, azonban kétség sem fér ahhoz, hogy minden okkal történik...

„Sokan azt mondják, hogy adjak ki egy tízdalos lemezt most, majd két évvel később tegyem ugyanezt, én azonban úgy vélem, hogy egy lemez pontosan annak a pillanatnak a reprezentációja, amelyben élsz, hiszen ki tudja, mi lesz két év múlva – éppen ezért sokkal szívesebben adom ki egyszerre a már megírt dalokat.” – vallja.

dbnews_2024-01-03_doro.webp

„Ráadásként ez egy olyan lemez, amelyben megvan minden: erős dalok, kiváló dallamok, balladák is, amiket nem szívesen nevezek balladáknak, viszont tény, hogy nagyon szívet melengető nóták. A Heavenly Creatures a legkülönlegesebb dal, mivel az állatoknak szenteltem, akiket nagyon szeretek, és éppen ettől különleges. De ugyanúgy minden más dalnak megvan a maga jelentése, és ezért mindegyik nóta ehhez a lemezhez tartozik.” – tette hozzá.

Az énekesnő most azt is megmagyarázta, hogy miért kellett oly sok időt várni az új lemezre, a Forever Warriors, Forever United  2018-as debütálását követően.

„A DVD és a koncertlemez sok időt vett igénybe, a keverés és a videók véglegesítése – ez mind két teljes évet ölelt fel. Körülbelül két éve kezdtünk el dalokat írni az új lemezre, még jóval a Covid előtt. Persze volt néhány show-nk, és még a Covid alatt is adtunk koncerteket, tehát bőven volt mit csinálnunk, szünetre abszolút nem volt időnk.” – magyarázza.

collage827878.jpg

„Mellesleg...minden lemez sok időt igényel, ha jól akarod csinálni.” – hangsúlyozza.

Doro tavaly nemcsak új lemezt dobott piacra, de egyúttal 40 éves jubileumát is kellően megünnepelte. Az énekesnő már a Wackenen is  vendégsereg-koszorúban lépett színpadra, amit a düsseldorfi bulin is színpadra vitt. Mint kiderült, a fellépések hamarosan DVD formájában is elérhetők lesznek.

„Jelenleg a németországi jubileumi koncert DVD- és Blu-Ray- kiadásán dolgozunk. Rajta lesz a wackenes koncert is, amelyen rengeteg vendég részt vett. Ez egy nagyon komplex DVD lesz, mivel vannak nagyon jó rajongói felvételeink, olyan cuccok is, amiket annak idején még Lemmyvel csináltam... Ez mind egy koncertlemez lesz, amely vagy az év végén, vagy legkésőbb a jövő év elején fog megjelenni. Sok-sok minden van tervben, de ezek majd idővel kiderülnek.” – újságolja.

20170608_171607_410384.jpg

Fotók: ©picture alliance/dpa | Axel Heimken | Jochen Rolfes

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása