„Manapság nehéz kitűnni a digitális zajból, ha új előadó vagy”
Interjú a Synners zenekar gitáros-énekesével

391751793_191566320643962_2062511782423313570_n.jpg

2022-ben alakult meg a kaposvári Synners zenekar, amely mindösszesen négy tagot számlál. Zenei stílusuk visszanyúlik a 80-as évek heavy/glam metal korszakához, amit esetenként modern elemekkel is ötvöznek. A srácok célja viszonylag egyszerű: szeretnék dalaikat minél szélesebb közönséghez eljuttatni, legyen az hazai vagy akár nemzetközi terep, egyúttal szeretnék megismertetni a fiatalabb generációval is az általuk népszerűsített stílust.

A zenekar debütáló dala májusban került megjelenésre Never Satisfied elnevezés alatt, amely a csapat legnagyobb örömére csakis pozitív visszajelzésben részesült. Ennek apropóján faggattuk ki a zenekar gitáros-énekesét, Jakab Leventét, aki készségesen rendelkezésünkre állt – ez úton is nagyon köszönjük!

Mesélj kicsit részletesebben a zenekarról. Mikor alakultatok pontosan?

Levente: A zenekar 2022-ben alakult. Először a basszerosunk, (Szabó) Gergő és én (Jakab Levente, gitár/ének) kezdtünk el zenélni. Egymás melletti faluban lakunk és eleinte pár cover-t összepróbáltunk hétvégente, így indult az egész. Nem sokkal később csatlakozott a jammeléshez a dobosunk, (Dancs) Gábor, majd szereztünk egy próbatermet Kaposváron – ekkor már zenekarként kezdünk el próbálni, de még nem volt sem nevünk, sem pedig saját számaink. Pár hónapnyi közös zenélés és számos találgatás után jött a Synners név (a sinners szóból). Egyébként nincs semmilyen háttér sztorija, csak úgy gondoltuk, hogy illene a stílusunkhoz. Szintén pár hónap közös zenélés után, megírtam a zenekar első számát a "The Blast"-et, amit azóta már mindenhol megjelentettünk. Ekkoriban kezdtük el lecserélni a covereket saját számokra. 2023 nyarán, Szigetváron adtuk az első koncertünket, ekkor még mindig hármas felállásban. Az ősz folyamán azonban csatlakozott hozzánk a másik gitárosunk, Dékány Levente. Működött hárman is, de szerettünk volna egy vastagabb gitár hangzást, így jött a bővítés ötlete. Szóval azóta a zenekar négy taggal működik.

Mely zenekarok voltak hatással a munkátokra?

Levente: Igazából a 80-as évek amerikai nagy zenekarai a heavy/glam metal érából. Például: Twisted Sister, Mötley Crüe, Ratt, W.A.S.P., LA. Guns, Cinderella, Dokken és még sorolhatnám reggelig. :D

Óriási ambíció itatja át a zenekart, hiszen nemcsak a hazai közönséget szeretnétek meghódítani, hanem nemzetközi szinten szeretnétek berobbanni, amit első dalotok is kellően fémjelez. Próbálkoztatok esetleg magyar nyelvű dalokkal, vagy ez egy tudatos döntés volt, hogy angol nyelven fogtok dolgozni?

Levente: Nem próbálkoztunk magyar nyelvű dallal, a legelső számunk is egyből angol nyelven íródott. Egyrészről evidens volt, hiszen a stílus összes előadója, akikből inspirálódom, angol nyelven ír dalt. Másrészről pedig valamilyen szinten tudatos is, hiszen a magyar az egyik legszebb nyelv, de nem szeretnénk lekorlátozni a hallgatóságunkat és mivel az angol már teljes mértékben világnyelv, így szerintem könnyebben befogadható minden ember számára, legyen bármilyen nemzetiségű is.

Manapság úgy tartják, hogy a kezdő zenekaroknak sokkal több kihívással kell megbirkózniuk, mint a már befutott előadóknak, noha soha nem volt könnyű feladat kezdőként érvényesülni. Ti, hogyan látjátok ezt?

Levente: Szerintünk ez mindig is így volt. Régen egy zenekarnak nehéz volt felvenni egy lemezt, majd pedig valahogyan kiadni azt, manapság pedig ebből a hatalmas "digitális zajból" nehéz kitűnnie egy új előadónak, és mondjuk felkerülni egy Spotify lejátszási listára. Szerintünk általánosságban minden korszakban nehéz volt és lesz is, csak az változik, hogy épp mi miatt.

Bemutatkozó dalotok, a Never Satisfied a közelmúltban jelent meg, és igen pozitív visszhangra lelt. Számítottak rá, hogy azonnal nagy sikerre tesztek szert vagy volt bennetek némi félsz, hogy esetleg nem lelitek meg a közönségeteket?

Levente: Örülünk neki, hogy eddig ilyen pozitívan fogadják a munkánkat. Némi félsz az szerintem mindenkiben van bármilyen publikálás előtt, de szerencsére az embereknek eddig tetszik, amin dolgozunk.

Mesélt kicsit a dalról. Miről szól pontosan, és milyen üzenete van?

Levente: A dal – ahogy a cím is mondja – »Never Satisfied«, az állandó elégedetlenségről szól. Leginkább a maximalizmust reprezentálja, ám a legtöbb helyen kétértelmű szövegkörnyezetben. Azt a részét mindenkinek a saját fantáziájára bízom. :) 

Tudhatunk-e valamit a terveitekről, mikor hallhatunk majd új dalokat tőletek?

Levente: A legfőbb tervünk, hogy minél több helyre eljussunk és megmutathassuk magunkat. Új számokat pedig folyamatosan tervezünk megjelentetni, hogy a következő pontosan mikor lesz, azt még egyelőre nem tudom  megmondani, de annyi biztos, hogy a közeljövőben.

Mikorra várható az első lemezetek?

Levente: Szerintem ez egyelőre még nagyon távoli dolog, egyelőre maradunk az egy-egy dalos, de gyakrabban való megjelenítésénél.

Üzensz-e valamit az olvasóknak?

Levente: Hallgassatok minél több SYNNERS-t és minél több új zenekart is, a jól bevált klasszikusok mellett! :)

 A zenekar tagjai:
Jakab Levente - ének, gitár
Szabó Gergely - basszusgitár
Dékány Levente - gitár
Dancs Gábor- dob

Ne felejtsétek el követni a zenekart a közösségi oldalaikon sem:

Facebook

Instagram 

YouTube

392872014_191566163977311_2164098667686727703_n.jpg

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása