Vadonatúj dallal jelentkezett a Down For Whatever

dfw_10_esemeny-1536x864.jpg

Új dallal lepte meg a fanokat a Down For Whatever, a választott nóta pedig A Keselyű Éve címet kapta. A zenekar jövőre ünnepli majd fennállásának 10. évfordulóját, amire már nagyon készülnek, a most debütált szerzeményük pedig az egyik legkomolyabb hangvételű tételük.

„Nehéz bármit is írni erről a dalról. Egy súlyos, kemény időszak lenyomata. Gyakran beszélünk arról a koncerteken, hogy mennyire sokat jelent nekünk az, hogy egy értő és megértő közeg vesz minket körül és a dalainkban gyakran olyan gondolatokat, személyes harcokat fogalmazhatunk meg, amik segítenek tudatosítani ezeket a folyamatokat.” – meséli a dalról Diószegi Kiki, hozzátéve, hogy:

„Valahol egyszer azt olvastam, hogy ami belül egy világ, az sokszor kívül csak pár ócska betű. Ezért nehéz számomra az írás. Amit érzek, sokszor köszönőviszonyban sincs azzal, ami végül a papírra kerül. Az igazán fontos dolgok megfogalmazhatatlanok. Körülírhatod, belefoglalhatod egy-egy szimbólumba, de azt, amit igazán érzel, sosem fogja tudni maradéktalanul visszaadni. Azt hittem, hogy miután rájöttem erre, könnyebb lesz elengedni egy-egy dalszövegnek a kezét, mert én pontosan tudom, hogy számomra mit jelent és csak bízhatok abban, hogy lesz olyan, aki szintén magáénak tudja érezni. Lehet, hogy ő majd teljesen más kontextusba helyezi, teljesen más élethelyzetben találja meg, de talán épp ott tud majd segíteni neki.” – folytatta.

„»A Keselyű Éve« viszont ezúttal merőben más volt. Itt szerettem volna annyira egyértelműen fogalmazni, amennyire csak lehet. Ez a dal a gyászról, a veszteségről és a félelemről szól. Ők azok a szimbolikus keselyűk, amik felettünk szállnak és figyelik a lépteinket…” – olvasható.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása