Anette Olzon bekeményít! Szólólemezt is készít az énekesnő!

gettyimages-549356429-2048x2048.jpg

Anette Olzon háza táján valósággal perzsel az élet, hiszen tavaly jelent meg a The Dark Element második nagylemeze, ami kisebb-nagyobb sikereket aratott a célközönség körében, de idén sem maradunk újdonság nélkül, hiszen Nettie további két zenekar élén is mikrofont ragad!

Idén tervez újdonsággal visszatérni az Alyson Avenue, márciusban pedig boltokba kerül az Allen/Olzon duó debütáló korongja, a Worlds Apart is. Utóbbi egyébként már be is mutatta első tételét, ami hatalmas siker lett, majd ezt követően mintegy néhány másodpercet felölelően belehallgatthattunk az album összes dalába.

Mint kiderült, az ex-Nightwish-énekesnőt sem vágta földhöz a finn csapatból való kipenderítése, így zenekarbeli elődjéhez (Tarja) hasonlóan évről évre aratja sikereit. A vokalista most egy friss beszélgetés során azt nyilatkozta, hogy bár első szólólemeze, a Shine nem váltotta be a hozzá fűzött  reményeket, mindezek ellenére, újra neki áll majd egy második korong felépítésének, ami elmondása szerint, teljesen más vonalon fog haladni.

Biztos vagyok benne, hogy dolgozni fogok egy újabb szólóalbumon, de ezúttal teljesen távol áll majd a Shine által képviselt műfajtól.

- jelentette ki, majd szóba került a már fent is említett lemez, amit még Nightwish-énekesnőként jelenített meg:

img_9374k0.jpg

A Shine sokkal inkább egy melankólikus album, amit akkor készítettem el, amikor még a Nightwish énekesnője voltam, és ezért nem is akartam versenyezni a saját zenekarommal.

- magyarázta.

Ezt követően elmesélte, milyen érzés a The Dark Element énekesnőjének lenni, illetve, milyen hatásokat gyakorolt rá újdonsült zenekara:

Nagyon szórakoztató a The Dark Elementben énekelni, elsősorban azért, mivel Jani többnyire nagyon dallamos, fülbemászó dalokat ír. Ha mondjuk összehasonlítjuk a Shine-nal, észrevehető, hogy teljesen másként énekelek, többször is az átlagnál magasabban énekelek, ami persze kihívást is jelent. Minél idősebb vagyok, annál sokszínűbben tudom használni a hangom.

69809016_998323947166813_3090218665845456896_n.jpg

- ecsetelte vidáman, majd természetesen az Allen/Olzon projektről is ejtett néhány szót, mely projekt valósággal új fényt hozott az életébe:

Közvetlenül a The Dark Element után rögzítettem az albumot, csak nem mondhattam el a hírt. Nagyon örülök, hogy végre kint az első dal, és már alig várom, hogy rajongók hallhassák a teljes albumot, ugyanis ez most nagy mértékben különbözik mindattól, amit eddig csináltam. Russell egy csodáatos énekes, a hangunk együtt pedig hatalmasat szól.

-tette hozzá.

collage20200.jpg

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása