Megvan a NorthTale új énekese!

northtale201224.jpeg

A svéd/amerikai zenekar megalakulása 2017-re vezethető vissza, mely formációt igen elismert zenészek alapítottak, ilyen többek között a gitárvirtuóz Bill Hudson vagy a Twilight Force egykori énekese, Christian Eriksson. A csapat bemutatkozó nagylemeze egyébként tavaly került boltokba Welcome To Paradise elnevezésen, ami hatalmas sikerrel robbant be a köztudatba - megannyi lehetőséget kínálva a zenekarnak.

Na igen, csakhogy nem sokkal később szomorú hírrel jelentkeztek, ugyanis kiderült, hogy Christian Eriksson már nem tagja többé a zenekarnak. Az énekes nélkül maradt együttes egyébként hasonló okokkal érvelt mint annak idején a Twilight Force legénysége is, ami mindösszesen annyi, hogy egy bizonyos pont után az énekessel egyszerűen lehetetlen közös nevezőre jutni.

A hosszúra nyúlt bejegyzés keretein belül kiderült, hogy a NorthTale már javában készítette második kiadványát, amit hónapokig jegelniük kellett mindaddig, amíg meg nem találták a megfelelő hangot a végleges rögzítéshez. A srácok egyébként már néhány hete elkezdték besózni a fanokat, azt azonban nem árulták el ki lett az a szerencsés, aki beállhatott a mikrofon mögé.

Mivel megosztottak egy fotót az éppen akcióban levő vokalistáról, néhány szemfüles azonnal felismerte, hogy a felvételen nem más mint a Traumer frontembere Guilherme Hirose látható - bár az énekes kiléte továbbra fedve maradt - egészen eddig.

A hosszas és fárasztó meghallgatások után, készen állunk bejelenteni az új énekesünket! Meghallgattam a világ mintegy negyven legjobb énekesét, híresektől egészen az újoncokig, mindezt 11 országon keresztül. Bárcsak többet választhattam volna, de mivel döntést kellett hozni, így most örömmel mutatom be új frontemberünket, Guilherme Hirose-t!

- újságolta Bill Hudson, majd így folytatta:

132730175_1312494112441957_3292817525093701978_n.jpeg

Guilherme már a kezdetektől felkeltette a figyelmem, hiszen úgy tolta le az első albumunk dalait, mintha az ő hangjára íródtak volna. (...) Amikor elküldte az első felvételét, tudtam, hogy ő lesz az, kétségem se volt efelől! Amikor bemutattam a zenekarnak, mintegy ismerkedés és vélemény nyilvánítás gyanánt, egyhangúlag rá szavaztak. (...)

- örvendezett.

Nos, csodálatos, hogy ilyen világszínvonalú zenészekkel lehet egy csapatban. Június óta beszélünk egymással, majd augusztusban kaptam a hívást Billtől, miszerint engem választanak. A dolgok azóta remekül folynak, az új dalok pedig egyszerűen fantasztikusan szólnak(tudom, hogy ez nagyon közhelyesen hangzik, de valóban így érzem).(...)

- fűzte hozzá a brazil származású énekes.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása