Mägo de Oz: 21 éve imádjuk a Finisterra albumot!

1200x1200bf-60.jpg

2000 májusát írtak a naptárak, amikor boltokba került a Mägo de Oz negyedik nagylemeze, a Finisterra. A formáció újdonsága akkoriban valósággal nagyágyúnak számított, hiszen ez volt az első olyan albumuk, ami dupla tartalommal, mindösszesen húsz dallal a fedélzeten került megjelenésre. 

 A korongon olyan ikonikussá vált tételek kaptak helyet mint a zenekar himnuszaként szuperáló Fiesta Pagana, a Satania, az Hasta que el cuerpo aguante, az Astaroth, a La Cruz de Santiago, illetve maga a lemez címadója a Finisterra – csak, hogy néhányat emeljünk ki.

Függetlenül attól, hogy a formáció ennek a lemeznek köszönheti nemzetközi sikereit, most elárulták, hogy sokan nem fűztek nagy reményeket a kiadvány sikeréhez, mi több, úgy vélték, ez az album jegyzi majd a Mägo de Oz végét.

A károgók végül hoppon maradtak, hiszen a Finisterra hatalmas sikerre tett szert, olyannyira, hogy háromszoros platina minősítést szerzett. A csapat elárulta, hogy a 2005-ös Gaiai II: La voz Dormida és a 2019-es megjelenésű Ira Dei lemezük mellett a Finisterra is a személyes kedvencük között szerepel, amit mi sem bizonyít jobban mint az, hogy 2015-ben újra felvették az albumot, amit Finisterra Ópera Rock címmel küldtek boltokba.

mago1996.jpg

A régi-új kiadványon már a José Andréát váltó Javier Domínguez énekel, de a 2007-ben hivatalosan is csatlakozott Patricia Tapia is nagy szerephez jutott egy-két dal terjedelmében. Egyes dalukat duett formájában csiszolták újjá az Astarothban például a Sirenia egykori pacsirtája, Pilar Giménez García (Ailyn) hallható, a La Cruz De Santiagóban pedig Leo Jiménez

További érdekesség, hogy a zenekar legnépszerűbb slágereként számon tartott Fiesta Pagana kishíján lemaradt az albumról, amiról Txus di Fellatio ekép mesélt:

Ez egy olyan dal, amelyért örökké hálás leszek. Lelkileg, ugyanis sokat adott nekünk ez a dal. Huszon pár évvel ezelőtt állítottam össze, és azt a határt súrolta, hogy majdnem nem került fel az albumra. Sokszor elmondtam már, hogy egy Gran Vía-i lemezboltból távoztam, és mivel akkoriban még nem voltak mobilok, elfelejtettem magnót vinni magammal.  Akkor találtam ki a Fiesta Pagana dallamát, amit végül anyám üzenetrögzítőjére vettem fel.

– újságolta. 

mago-de-oz-2018.jpg

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása