Feltörekvő spanyol csoda: Patricia Tapia KHY

15000234_10154277339068220_6783491633619103368_o.jpg

Patricia Tapia 2009-ben döntötte el, hogy a Mägo de Oz mellett szólóban is bizonyít, holott korábban már a Fahrenheit és Nexx zenekarok éléről is ismerhette a közönség. Újdonsült csapatával végül 2010-ben jelent meg első albumuk, ami a Volver A Creer címet viseli. A zenekar a rockon belül torzított gitárokkal, akusztikus hangszereléssel, és elektronikus hangzással dolgozik. A zenekar kompozícióját a Tapia-nővérek alakították ki, ugyanis Patri mellett húga, Mónica is a zenekar tagja volt.

Több feldolgozást is készítettek bemutatkozás gyanánt. 2011-ben jelent meg második albumuk, ami az Irrompible címet viseli. Az előző koronghoz hasonlóan, a rockos hangzás dominál. A Mägo de Oz jóvoltából több kisebb koncertet adtak Mexikóvárosban, ekkor azonban az őt kísérő zenészek nem a KHY tagjai voltak. Hivatalosan bemutatkozásukra 2012-ban került sor, majd ebben az ében Amerika-szerte is megjelent az albumuk. 2013-ban egy kislemezt dobtak piacra a Wicked Game képében.

Patricia 2014-ben egy, a Facebookon megosztott bejegyzés keretein belül jelentette be a KHY új lemezének érkezésését, ami a Génesis lett. Márciusban került boltokba az újdonság és a korábbiaktól eltérően sokkal keményebb hangzást muatott. Az első kislemezük a Revolución volt, amit az albummal egyetemben a Patricia Tapia név elhagyásával, mindössze KHY néven publikáltak.

A Mägo de Oz 2018-ban ünnepelte 30 éves fennálását, ennek jelképéül, a spanyol metálközösség részvételével készült el a Stay Oz című nagylemez, amin a kollégák saját képükre formálták a Mägo slágereti, köztük a KHY is. A formáció az Astaroth című számot választotta. Ez volt a formáció eddigi utolsó munkája, egyelőre nincs rendelkezésre álló információ arról, hogy mikor terveznek újdonsággal jelentkezni.

A zenekar jelenlegi  felállása:

Patricia Tapia - ének
David Noisel - basszusgitár
Oscar Pérez - dob
Juanjo "JJ Crack" Alcaraz - gitár
Juan Guadaño - billentyűs hangszer

redes_sociales0.jpg

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása