Válogatáslemezt ad ki Patricia Tapia

patricia_tapia_khy59-864x10240.jpg

Patricia Tapia 17 éven át volt a Mägo de Oz oszlopos tagja, ezzel egy időben azonban szólóban is igen szép karriert futott be. Az énekesnő 2009-ben alapította meg saját bandáját, amely kezdetben a Patricia Tapia KHY nevet viselte, majd a harmadik lemezre csupán KHY néven jelentek meg újdonságaik.

2010-ben jelent meg első lemezük, ami a Volver A Creer címet viseli, az utánpótlásra pedig nem is kellett sokat várni, mivel Irrompible című korongjuk már 2011-ben debütált. A zenekar harmadik, egyben utolsó lemeze 2014-ben jelent meg Génesis címmel, majd 2018-ban kiadták az Astaroth című kislemezt, amely egy Mägo de Oz-tétel, az énekesnő anyazenekara, a Mägo de Oz ugyanis 2018-ban ünnepelte 30 éves fennállását, ennek jelképéül a spanyol metálközösség részvételével készült el a Stay Oz című nagylemez, amin a kollégák saját képükre formálták a Mägo slágereit.

A zenekar azóta eltűnt a rivaldafényből, hivatalosan sosem jelentették be feloszlásukat, így elképzelhető, hogy a jövőben még nagy eséllyel visszatérnek. Noha az énekesnőnek most több projektje is függőben van, mióta bejelentette távozását a Mägo de Oz frontjáról, most kiderült, hogy a Sade Records gondozásában hamarosan egy Principio Y Final című válogatáslemezzel rukkol elő a spanyol énekesnő, amely a KHY legnépszerűbb dalait foglalja magába, egyúttal az egykori Mägo de Oz-énekesek duettjét az El Traidor képében.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása