Premier! AWS – Emlékszem

240090319_385614106268006_4367181329277394534_n.jpg

Sokként érte a világot a hír, miszerint februárban elhunyt az AWS zenekar frontembere, Siklósi ÖrsMár korábban köztudott volt, hogy az igen tehetséges és sokoldalú előadó komoly egészségügyi problémákkal küzd, melynek következtében a csapat minden egyes koncertjét lemondta.

Örsnél tavaly nyáron diagnosztizáltak leukémiát, nyilvánosság előtt azonban csak januárban szeretett volna beszélni betegségéről. A mindössze huszonkilenc évesen elhunyt énekes egyébként temérdek tervét szerette volna megvalósítani 2021-ben, ilyen többek között első szólólemeze, illetve az AWS ötödik nagylemezének megjelenítése.

Nem sokkal később kiderült, hogy nagy eséllyel debütálthat az énekes szólólemeze, emellett zenekara sem tántorodott el attól, hogy megossza azt a három dalt, melyeket Örs már teljes egészében felénekelt. Ezek egyike került ma publikálásra Emlékszem címmel, a nótához pedig kisfilm készült.

2019 elején érkezett a megkeresés a Volt Filmtől az akkor frissen induló Road Movie kapcsán, hogy képviseltessük magunkat mi is egy dallal. A projekt lényege röviden, hogy az előadók, énekesek és zenekarok egy számukra fontos, kedves, vagy bármilyen szempontból jelentős városról, tájegységről vagy régióról írnak egy dalt, amihez később videoklip is készül.

– olvasható egy korábbi posztban.

2019 júniusában adtuk le a dal demóját, aminek kuriózuma, hogy Örs hosszú idő után nem csak énekes-szövegíróként vett részt a munkában, hanem a dal zenéjét, alaphangszerelését is ő találta ki. A mi témánk a Zsámbéki-medence, azon belül is főleg Budakeszi lett, hiszen Örs, Bence és Roni Budakeszin nőtt fel, Dani Pátyon, Soma Solymáron. 2020 tavaszán forgattuk volna a klipet, de a frissen kialakult járványhelyzet miatt halasztanunk kellett.

– folytatták.

aws-850x491.jpg

A dal eredetileg Budakesziről szólt, arról, hogy Örs mennyire szerette szülővárosát, a helyet, ahol felnőtt, mennyire hiányzott neki és mennyire várta, hogy életének egy későbbi szakaszában egyszer visszatérhessen oda.

A forgatás több szempontból is egy újabb mérföldkő volt a gyászunkban. Most először fotóztak minket úgy, hogy négyen voltunk a képeken, most először zenéltünk úgy, hogy csak négyen játszottunk a kameráknak.
A videó végén van egy jelenet, ahol Örs családja, legközelebbi barátai és mi énekeljük a refrént. A velük való találkozás és a közösen töltött idő, együtt énekelni Örsnek egyszerre volt pokolian nehéz, mégis óriási segítség számunkra.

– tették hozzá

Bárcsak ne így készült volna el ez a klip, bárcsak ne nyert volna új értelmet minden sora február óta. Nagyon hálásak vagyunk a Road Movie Hungarynak és az egész stábnak, hogy ilyen méltó lett a végeredmény. Külön szeretnénk kiemelni Örs P. Koblicska rendezőt, aki végig kísérte a projektet az első gondolattól a videó elkészültéig. Nagyon sokat jelentett számunkra, hogy olyan emberrel dolgozhattunk, akit ismerünk, szeretünk és aki ennyire magáénak érezte a dalt. És természetesen hálásak vagyunk Örs családjának és barátainak is, hogy részesei lettek ennek az egésznek.

– olvasható a lentebb megtekinthető kisfilm mellékleteként.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása