dArtagnan – Feuer & Flamme Live (2021)

tgdslvh.jpeg

Márciusban került boltokba a német formáció vadonatúj nagylemeze, ami a Feuer & Flamme címet viseli. A kritikák magukért beszélnek, hiszen annak ellenére, hogy a Ben Metzner vezette muskétások eddig is kifogástalan munkát végeztek, új lemezükkel minden eddigi elismerésüket felülírták.

Nem is volt kérdés, hogy méltó módon ünneplik majd meg az újdonság publikálását, az pedig csak hab a tortán, hogy a végeredmény végül a boltok polcain köszön vissza a hallgatókra. A november 19-én megjelent koncertalbum természetesen a Feuer & Flamme Live elnevezést kapta, ami nem is olyan meglepő, hiszen az est teljes egészében az új dalok köré építkezett.

A saját belátásuk szerint muskétásrockot játszó zenekar az idei év egyik kiemelkedő fénypontja  a palettán, hiszen nemcsak a stúdióban, de a színpadon is rendesen odateszik magukat. Messze átlagon felüli a teljesítményük, ráadásul minden egyes megmozdulásuk a közönséghez szól.

A több, mint egy órán át tartó muskétás karnevál teljes egészében beszippantja a hallgatót, ugyanis a felvonultatott dalok remekül, sőt, egyenesen hibátlanul szólnak, de akár azt is megmerem kockáztatni, hogy élőben sokkal átütőbb erejük van mint a lemezen.

A dArtagnan emellett a hangulatot is teljes egészében garantálja, olyannyira, hogy egy-egy dalban vendégek felbukkanása tesz hozzá egy pluszt az egész színpadi élményhez, személyes kedvencem a Chanson de Roland Hauptmann Feuerschwanz-cal kiegészülve, akit egyébként egy saját szerzeménnyel, a Schubsetanz-cal konferáltak fel.

Ugyanakkor ott van még Patty Gurdy is, aki több nótában visszatér, ezzel maradandó nyomot hagyva. Kapunk persze néhány percet felölelő humort is, merthogy a srácok erről is gondoskodtak, ráadásul annak tükrében, hogy a koncerten nem lehettek jelen rajongók üdítően hat végighallgatni hogyan figurázzák ki a banda tagjait, akik hallhatóan nagyon jól szórakoztak.

A Feuer & Flamme a legjobb koncertanyag, amihez az elmúlt időszakban szerencsém volt, gyakorlatilag az elejétől a végig átjárt a libabőr miközben pörgött, nem beszélve arról, hogy megállás nélkül lehet bulizni, anélkül, hogy zizinek néznék az embert; merthát végtére is ez a zenekar elsődleges célja: a feltétel nélküli szórakoztatás.

Kiemelkedő dalok: C'est la vie, Feuer & Flamme, Chanson de Roland, Seit an Seit, Meine Liebste, Jolie, Sing mir ein Lied, In jener Nacht.

dartagnan-tickets-artwork0.jpg

Dallista:

1. Intro

2. C'est la vie

3. Flucht nach vorn

4. Feste feiern (with Malte Hoyer from Versengold)

5. Glücksritter

6. Feuer & Flamme

7. Chanson de Roland (with Hauptmann Feuerschwanz from Feuerschwanz)

8. Wenn Helden tanzen

9. Pesnya Mushketerov (Das Lied der Musketiere)

10. Solang dein Blut

11. Endlich frei

12. Ehre wem Ehre gebühret

13. 7 Meilen

14. So wie du

15. Farewell (with Patty Gurdy)

16. Ja, ich will

17. Wallenstein

18. An der Tafelrunde (with Thomas Lindner from Schandmaul (prerecorded video))

19. Komm mit

20. Seit an Seit

21. Meine Liebste, Jolie (with Patty Gurdy)

22. Was wollen wir trinken ([traditional] cover)

23. Heroes (David Bowie cover)

24. Sing mir ein Lied (with The Dark Tenor) (The Dark Tenor appeared… more )

25. In jener Nacht

 

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása