Ezért nem lett Nightwish-énekesnő Elize Ryd!

collage858582.jpg

Hatalmas port kavart 2005-ben a hír, miszerint a finn Nightwish megvált ikonikus énekesnőjétől, Tarja Turunentől. Hamar beindultak a találgatások afelől, hogy vajon ki lehet a rendkívüli tehetséges énekesnő utódja, hiszen hangjával és kisugárzásával kivételes magaslatokba röpítette a formációt. A banda végül pályázatot hirdetett az énekesnő üresen álló posztjára, majd a több, mint kétezer jelentkező közül a svéd Anette Olzon bizonyult méltó utódnak.

Mint ismeretes, több ismertebb vokalista is ringbe szállt Tarja mikrofonjáért, gondoljunk csak Vibeke Steine-re, aki akkoriban a Tristania frontasszonya volt, ugyanakkor Heidi Parviainen és Elize Ryd is szerencsét próbált. A sors furcsa fintora, hogy Elize 2012-ben egyszer helyettesítette Olzont a Nightwish színpadán, miután az énekeső rosszullétektől gyötörve kórházba került, majd rövidesen kiderült, hogy épp harmadik gyermekével állapotos.

Olof Mörk, az Amaranthe alapítója, a közelmúltban vendégeskedett az Eluveitie énekesnőjének beszélgetős „műsorában”, a diskurzus során pedig többek között tiszta vizet öntött a pohárba, és ő maga árulta el, szerinte mi volt az oka annak, hogy végül nem Elize lett Tarja Turunen utódja.

„Az első albumunkon Elize olyan volt, mint egy különleges vendég, rövidesen viszont a banda énekese lett. Akkoriban egy másik csapatban, a Nightrage-ben játszottam. Melodikus death metált játszottunk, a srácok pedig Görögországból származtak. A dobosunk már akkor is Morten volt, csakúgy mint az Amaranthe-ben. Akkoriban ismertem meg Elize-t. A kezdetekkor számos tehetséges emberhez volt szerencsém. A Dragonland-ben is játszottam, és akkor segítettem Elize-nek pályázni a Nightwish énekesnői posztjára, miután Tarja Turunen elment."

kezdte monolódját, amjd így folytatta:

„Segítettem neki felvenni egy demót, ami a bandának kellett. Miközben neki segítettem, rájöttem, hogy mennyire rendkívüli énekes! Nagyszerű személyiség. Abban állapodtunk meg, hogy ha nem történik semmi a Nightwish-sel, akkor együtt csinálunk valamit. Nagyon jól haladt a jelentkezéssel – már majdnem bejutott a csapatba! Viszont nagyon fiatal volt, azt hiszem olyan húszéves lehetett. A Nightwish szemszögéből szemlélve, talán túl fiatalnak bizonyult ahhoz, hogy kezelni tudja a turnét és a vele járó dolgokat."

– fogalmazott.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása