Outlanders: új kislemez érkezett + kiderült, mikorra várható az új lemez!

241889645_104575851975587_8563458875857617086_n.jpg

Lassan két éve annak, hogy Tarja bejelentette Outlanders nevezetű projektjének visszatérését, s habár 2021-re ígérte az újdonságot, kiderült, hogy technikai zűrök végett csupán idén kerül boltokba a kiadvány. A duó már be is mutatta első szerzeményét, a Closer To The Sky képében, ami igen jó fogadtatásban részesült.

Tarja és Torsten Stenzel január 28-ra ígérte következő kislemezét, ami a The Cruellest Goodbye címet viseli, és amely tulajdonképpen egy tizennégy éves tétel. Mint kiderült, több dal is készen állta az új lemezre, azonban Torsten számítógépe tönkre ment, a tárolt adatok pedig egytől egyig eltűntek. Az ex-Nightwish-énekesnő elárulta, hogy a nótákat végül újra fel kellett venni, a végeredmény pedig messze felülmúlta eredeti terveiket.

A The Cruellest Goodbye például évekkel ezelőtt egy zongorával kísért tétel lett volna, s habár az új változatból nem űzték el teljesen a hangszert, az énekesnő szerint elmaradhatatlan volt, hogy akusztikus gitárral spékeljék meg a hangzást. További érdekesség, hogy szöveg megalkotásában az a Harry Sommerdahl segédkezett, kinek nevéhez, az énekesnő sikerdala, az I Walk Alone is fűződik – többek között.

A finn pacsirta egyébként a minap élő adásban jelentkezett, ahol nemcsak terveiről beszélt, hanem rajongói kérdéseket válaszolt meg, néhányukkal pedig kedvesen diskurált is. Ennek folyamán árulta el, hogy két havonta érkeznek majd Outlanders-kislemezek, és mindösszesen nyolc tételre lehet számítani. Hozzátette, hogy a nyolc szerzeményt követően még publikálni fog néhány dalt, majd ezt követően kapjuk meg az Outlanders teljes lemezét.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása