Jövő nyáron vonul stúdióba a Nightwish!

280361495_538111321002913_3726967304199714200_n.jpg

Többször is beszámoltunk arról, miszerint gőzerőkkel dolgozik tizedik nagylemezén a Nightwish, mely zenekar legutóbb 2020-ban jelentkezett újdonsággal. A formáció Human. :ꟾꟾ: Nature. című duplalemeze ezúttal is megosztotta a közönséget és a kritikusokat is, majd a későbbiekben valósággal szárnya kelt az eladási listákon.

Tuomas többször is mesélt már a dalszerzési folyamatról, elmondása szerint teljes mértékben kihasználta a pandémia hozta szünetet, majd azt sem volt rest megsaccolni, hogy belátása szerint 2023-2024 körül biztosan megérkezik a hőn áhított újdonság. A banda főnöke most egy vadonatúj interjú közepette tért ki a munkálatokra, amik igen szépen haladnak, ugyanis a demó felvételek már csiszolásra készek.

„Az összes dalt a járvány alatt készítettem. Körülbelül három hete hallgattuk meg először a demókat a bandával, amikor Amerikában voltunk. Egész jól pörögnek a dolgok.” – mondja lelkesen.

A folytatásban elmesélte, hogy egy teljes évet eltöltött a dal-és zeneszerzés terén, a demófázis pedig két hónapja ért véget.

„Jövő nyáron, tehát közel egy év múlva elkezdünk stúdiózni. Mint már mondtam, valamire ki kell használni az időt.” – állítja.

Ha minden igaz, akkor ez lesz Jukka Koskinen debütálása basszusgitárosként, miután az év elején ő került a csapatot húszév után elhagyó Marco Hietala helyére.

 

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása