Megrázó vallomást tett agyvérzéséről Tarja!

299663434_6044805025535396_2033609304604432878_n_1_0.jpg

Ha valakinek felemlítjük Tarja Turunen nevét, azon kívül, hogy a Nightwish legsikeresebb lemezei ugranak be először, egy folyton mosolygós, életvidám személy rajzolódik ki, aki folyton pörög, és megállás nélkül ontja magából az őszinte és olykor megindító rockzenéket.

A finn ikon olyannyira kreatív volt a karantén ideje alatt, hogy egy önéletrajzi kötetet is boltokba küldött, aminek a Singing In My Blood címet adta. A könyv hasábjain mindaz mellett, hogy jobban megismerhetjük a gyermek és a tinédzser Tarját, az énekesnő a könyvében hozta nyilvánosságra azt, amit aligha lehetne másként szavakba önteni, nevezetesen, hogy négy évvel ezelőtt agyérzése volt.

Az énekesnő spanyolországi otthonában kapott stroke-ot, amiről most már könnyebben beszél, sőt, egy finn magazinnak most egy megrendítő vallomást is tett, ugyanis elárulta, hogy a stroke következményeként elvesztette a beszédkészségét, három nap múlva azonban már vissza is tért turnézni...

„Egy pohár vizet szerettem volna levenni az éjjeliszekrényről, de kiesett a kezemből és összetört. Marcelo aggódva ébredt fel, majd azonnal azt kérdezte, hogy mi a baj. A válaszom csupán egy értelmetlen motyogás volt, az arcom egyik oldala pedig tele volt valami szarral.” – emlékszik vissza Tarja.

Az énekesnőt végül férje sikeresen meggyőzte arról, hogy kórházba kell mennie, ahol azonnal megtalálták a probléma forrását, a tünetek pedig azonnal visszahúzódtak. A Nightwish alapító-énekesnőjét azonban igen kemény fából faragták, ugyanis három nappal az agyvérzése után már újra színpadra áll.

„Napjainkban valószínűleg egyáltalán nem ezt tenném, de akkoriban hatalmas felelősség nehezedett rám a fanok és a turnét szervező stáb felé is.” – mondja Turunen, akit orvosai határozottan arra kértek, hogy lassítson.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása