Cristina Scabbia: „Nem akartunk lemezt írni a világjárványról”

gettyimages-1272592484-2048x2048.jpg

A Lacuna Coil háza táján jelenleg pezsegve zajlik az élet, ugyanis rövidesen egy régi-új lemezt dobnak piacra a húszéves Comalies képében, amit Comalies XX címre kereszteltek. A korong érdekessége abban rejlik, hogy a zenekar amellett, hogy mai stílusukhoz hűen újra felvette a már jól ismert tételeket, a lemez B oldala tartalmazni fogja a nóták eredeti változatát is, mintegy tükröt tartva a banda egykori és jelenlegi mivoltáról.

Az sem titok továbbá, hogy az olasz zenészek új lemezen ügyködnek, amiről bár esett korábban is néhány szó, az interjúkból jobbára az derült ki, hogy semmiképp sem szerettek volna a világjárvánnyal foglalkozni, s pont ezért ne várják el tőlük, hogy egyhamar kiadják az újdonságot.

A zenekar a már fent is említett korongot népszerűsíti, a KNAC.COM pedig most ismételten afelől érdeklődött, hogy miként haladnak az új lemez munkálataival, ha már többször is hangoztatták, hogy tervben van.

„Tulajdonképpen, néhány dalt már megírtunk. Öt vagy hat dal van, amin még dolgozunk, de még nincs itt az ideje annak, hogy kiadjuk az új lemezt. Mindezt azért, mert mi az életre és a tapasztalatokra alapozzuk az ötleteinket, és hogy őszinte legyek, nem akartunk a világjárványról írni. Újra emberek közé akartunk menni, találkozni velük, élményeket szerezni, élni az életünket, és felkészülni arra, hogy mindent beleadjunk a zenénkbe. Szóval, egy csomó anyagot összegyűjtöttünk.” – mondja szűkszavúan Cristina Scabbia, aki fő szószólóként ismételten kiemelte, hogy semmi kedvük nem volt a karantén alatt a pandémiáról ecsetelni.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása