Cristina Scabbia minden vágya, hogy megtanuljon hörögni

gettyimages-1358974932-2048x2048.jpg

Cristina Scabbia tipikus olasz révén egy igen temperamentumos hölgyemény, számtalanszor felszólalt már egyes témák kapcsán, a legtöbb esetben pedig kicsit sem fogta vissza magát, és jól beolvasott a népnek. Azon felül, hogy szókimondó, az évek során megkerülhetetlen alakja lett a metál színtérnek, habár többször is kihangsúlyozta, hogy jelenlétében ne merjenek különbséget tenni a női és a férfi frontemberekkel felálló zenekarok között, és ideje már elengedni a female fronted metál jelzőt is.

Az énekesnő most Metal Hammer hasábjain tartott egy kérdezz-feleleket, az izgalmas kérdéseket pedig ezúttal a rajongók szolgáltatták. Ismerve az énekesnőt és a videójátékok iránti szenvedélyét természetesen ezzel kapcsolatosan érkezett a legtöbb válaszra váró érdekesség, de természetesen zenekarát, a Lacuna Coil-t érintő kérdések is akadtak szép számmal, mi most többnyire ezek közül tolmácsoljuk nektek a legparádésabbakat.

Az egyik frappáns kérdés például úgy szolt, hogy ha Andrea Ferróval egyszer szerepet cserélnének, akkor ki adná elő jobban a másik részeit?

„Valószínűleg én, a bandában egyébként is papagájnak hívnak; imádom utánozni mások hangját. Nem biztos, hogy olyan jó lennék, mint mondjuk ő a hörgésben, de határozottan minden tőlem telhetőt megtennék, hogy a legjobban imitáljam.” – mondja magabiztosan.

Ezen felbuzdulva kérdezte tőle immár a Hammer egyik riportere, hogy volt-e valaha olyan pont az életében, amikor azt mondta, bárcsak tudná azt, amit Andrea?

„Meg szeretnék próbálkozni a hörgéssel, mivel korábban még sosem csináltam. Úgy érzem, ha ismerném a  technikát, akkor biztosan jó lennék benne, mivel rengeteg energia van bennem. Atlantában egyszer az egész show-t egyedül kellett végig vinnem, mivel Andrea kórházba került. Nem akartuk lemondani a bulit. Hatalmas móka volt és nagyon különleges, mivel egy teljesen más irányba vittem el a részeit.” – meséli.

Inter vagy Milán?

„Most komolyan megkérdezted? AC Milan! Rossoneri forever!”

lacuna-coil-cristina-scabbia-angry.jpeg

A Lacuna Coil története sem épp patyolat, Cristina pedig most elárulta, hogy bizony voltak kétségeik a folytatással kapcsolatban, olyannyira, hogy azt hitték feloszlás szélére kerültek. Na de mikor is történt ez pontosan?

„A karrierünk elején. A legelső felállásunk rögtön az első turné után szétment. Még csak meg sem jelent az EP-nk. Ez volt az egyetlen alkalom, amikor azt hittem, hogy itt most mindennek vége. Marco, Andrea és én viszont folytatni akartuk, még a kiadónk is erre kért bennünket. Ez után soha többé nem történt hasonló. Többé már nincsenek kétségeink.” – vallja megnyugodva.

Az énekesnő lassan harmincéve a Lacuna Coil énekesnője, és bár szép számmal érkeznek hozzá különböző felkérések, mégis felmerül a kérdés, hogy tervez-e valaha szólólemezt készíteni?

„Mostanában biztos nem. Szerintem érdemesebb lenne valami egészen mást csinálni, mint amit a bandában, a Lacuna Coil-ban pedig szabadon kifejezhetem magam. Egy nap biztosan megcsinálom, de csak azért, hogy meglássam sikerül-e valami klassz dolgot kihozni belőle.” – játszadozik a gondolattal.

via Metal Hammer

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása