Andreas Deris elmesélte, hogyan barátkoztak össze Michael Kiskével

helloween-andi-deris-michael-kiske.jpg

Rajongók milliói perdültek örömtáncra, amikor a Helloween bejelentette, miszerint Andreas Deris énekes mellé visszatér a csapat két ikonikus tagja, Michael Kiske énekes, valamint Kai Hansen énekes-gitáros. A régi-új felállású alakulat egy bombasztikus turnét is csapott a reunion jegyében, ennek ékes bizonyítéka pedig a Pumpkins United című DVD.

A banda azóta egy vadonatúj nagylemezt is rögzített, amit végül saját magukról neveztek el, mintegy megünnepelve az együttest újbóli, virágzó korszakát. Többször is felmerült már a kérdés, hogy az énekesek hogyan viszonyultak a közös munkába, volt-e bármiféle hiearchikus harc a felek között, illetve, hogy mennyire ment gördülékenyen az utód és az előd közös feladata.

„Michael Kiske kapcsán pedig elmondhatom, hogy egy olyan barátot leltem benne, aki már régóta hiányzott az életemből. Kicsit mérgesek is voltunk, amiért nem ismertük meg egymást korábban, mert két olyan énekes, akik ugyanabban a  ritmusban ketyegnek, sokat jelentett volna nekem az elmúlt húsz évben.”mesélte korábban Andi Deris.

„Tulajdonképpen nagyszerű volt. Egész könnyű. Én valamiért arra számítottam, hogy majd nehezebb lesz, de végül nem így volt, mivel nem volt köztünk egoharc. Ott voltunk Tenerifén, és minden egyes nap találkoztunk.  Mielőtt elkezdtük volna a felvételeket Dennis Ward felvázolta, hogy szerinte mi működne a legjobban a felosztás szempontjából » Ez olyan andis, ez meg olyan olyan michaelesen hangzik «. Valahogy így láttunk neki. Ez amolyan vázlat volt, hogy mit hogyan kellene csinálnunk, de persze semmi sem volt kőbe vésve.” nyilatkozta Andi kapcsán Michael.

helloween_pumpkins_united_wacken_open_air_2018_57.jpg

A Tenerifén élő Andit most egy spanyol lap, az El Cuartel Del Metal faggatta ki a Kiskével való közös munkáról, mintegy kiderítve izgult-e a közös munka kapcsán tekintve, hogy a korábban nem ismerték egymást személyesen.

„Több hetünk volt arra, hogy megismerjük egymást, aztán egyértelművé vált, hogy kevelem őt. Mondtam is neki, hogy mennyire jó srác, mire őt azt mondta, én is. Közeben rájöttünk, hogy sajnáljuk, hogy nem ismerjük egymást régebb óta.” – fogalmaz.

„Mert amikor rájössz, hogy ugyanazok a témák érdekelnek benneteket, és a filozófiátok is hasonlóan működik, akkor normális, hogy azt kérdezed magadtól, hogy » miért nem találkoztam ezzel a sráccal korábban? « Mindazonáltal, most a világ összes ideje a rendelkezésünkre áll, hogy megváltsuk a világot.” – tette hozzá.

Mint kiderült, a vezetőségtől kaptak néhány jó tanácsot, hogy min dolgozzanak az együtt töltött idő alatt, de mint kiderült, az újdonsült cimborák inkább úgy döntöttek, hogy a rendelkezésükre álló időt arra használják, hogy jobban megismerjét egymást.

„Amikor Kiske eljött a szigetre, magától értetődő volt, hogy jól fogjuk érezni magunkat. A managment azt mondta, hogy » Kiske le fog jönni a szigetre, menjetek be a stúdióba és beszéljétek meg az éneket meg minden más szarságot « – amit mi soha nem csináltunk.” – vallja be nevetve.

„Folyamatosan utazgattunk. Mondtam neki, hogy » hé itt a Porschém, menjünk és nézzünk szét a szigeten. Kinyitottam a kabrióm tetejét, és úgy vonultunk strandról strandra, mindösszesen két héten keresztül. Ez volt a legjobb dolog, amit akkor csináltunk. Szerintem ezt a vezetőség is tudja.” – folytatta.

A zenész egyébként korábban azt is elmondta, hogy szerinte óriási hiba lenne, ha a zenekar nem készítene több nagylemezt eme felállással, ugyanis elmondása szerint remekül működik a kémia zenészek között. 

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása