Ambre Vourvahis: „Csodálatos érzés a Xandria énekesnőjének lenni”

xandria-2022-30.jpg

Egyre inkább megismeri a világ Ambre Vourvahis nevét, aki immár sokadik énekesnője lett a német Xandriának. A formáció közel hat éven keresztül jegelte magát, eközben Marco Heubaum alapító kivételével teljesen új line-up kezdte fémjelezni a tavaly májusban visszatért formációt.

A csapat február elején dobta piacra vadonatúj korongját, ami a The Wonders Still Awaiting címet viseli, és mint arról a napokban is beszámoltunk, a lemez valósággal tarol az eladási listákon, nem beszélve arról, hogy a rajongók is kicsattanó örömmel fogadták a kicsit sem szokványos, ám annál erőteljesebb hanghordozót.

Ambre most egy német lapnak mesélt röviden arról, hogy milyen érzés egy ekkora kaliberű csapat frontasszonyának lenni, egyúttal azt is elmondta, hogy mely dalokat varázsolta nekünk a tollával, illetve, hogy mely szerzemények lettek különösen a kedvencei.

„Csodás érzés! Azonnal közös nevezőre jutottunk, igazi öröm számomra, hogy együtt lehetünk, és hogy együtt dolgozhatunk.” – mesélte a közös munka kapcsán, eloszlatva a kételyeket, hogy esetleg nehezen ment volna a beilleszkedése a csapatba, ismerve a banda hullámzó történetét.

Na de mégis milyen érzés volt rögzíteni élete első stúdiólemezét?

„Fantasztikus élmény volt, sok időt fordítottunk az alkotási folyamatra, hogy minden egyes dal úgy készüljön el, ahogyan azt szeretnénk. A stúdióban az ének felvétele volt a kedvenc részem, mivel fel tudtam fedezni a hangom, és kihozhattam belőle az összes létező színezetét, igazán felszabadító érzés volt. Még mindig nehéz elhinni, hogy már kint a lemez, de rendkívül boldog vagyok amiatt, hogy a rajongók végre hallhatják a végeredményt!” – újságolja boldogan.

329011266_671927934714980_4327208356536074503_n.jpg

Az énekesnő egyébként egy embereként testesíti meg a Xandria múltját és jelenét, ugyanis tiszta hangszíne mellett, szoprán tónusban is énekel, de legtöbbször a hörgést alkalmazza. Mint kiderült, az új lemez nemcsak a hangja útján lett emlékezetes, hanem saját szerzeményeivel is hozzájárult a dallista kerek egésszé formálásához.

„Én írtam a Ghosts, a Paradise, a Mirror Of Time, a Scars, és az Asteria című dalokat.” – osztja meg büszkén, majd a folytatásban elárulta, hogy az új lemezről a Two Worlds, a Paradise, és az Asteria lett a legnagyobb favoritja, míg a klasszikus Xandria-dalok közül a Ravenheart, a Save My Life és Now & Forever a kedvence.

A You Will Never Be Our God című szerzeményt s Primal Fear frontemberével közös rögzítették, ennek apropóján merült fel a kérdés, hogy van-e esély arra, hogy Ralf Scheepers egyszer majd csatlakozzon a színpadon is Xandriához, illetve, hogy van-e a metál szcénán belül olyan előadó, akivel szívesen készítene duettet.

„Igen, imádom, szívesen előadnám a dalt Ralffal a koncerteken is! Mondjuk ez meg is fog történni, amikor egy azon időben fogunk fellépni valamelyik fesztiválon. De szívesen csinálnék egy duettet Cammie Gilberttel az Oceans Of Slumber-ből, ő az egyik kedvenc metálénekesem.” – mondja.  

306550569_615290056634200_5988360553449685242_n000.jpg

Fotók: ©Tim Tronckoe

via Metal.de

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása