„Szeretnék egy kis családias közösséget formálni” – interjú Király Annával!

323271071_1637819326669866_4992836104194295636_n0.jpg

2020 szeptemberében jelent meg a Mezmerized debütáló lemeze, ami igen szép sikereket ért el a célközönség körében (kritika ITT). Király Anna és csapata végül tavaly osztotta meg a csodás hírt, miszerint Evolution címmel formálódik második korongjuk, ennek kiadására azonban a rajongók segítségére van szükségük.

Noha a banda kampánya nem volt zökkenőmentes, a szerencse azonban forgandó, tehát még messze megtörténhet a csoda, és ha minden jól alakul hamarosan hallani véljük majd a formáció várva várt újdonságát! Ennek apropóján kaptuk most mikrofonvégre a zenekar énekesnőjét, aki ezúttal is készségesen a rendelkezésünkre állt, és akit egyéb foglalkozásairól is kifaggattunk – ismét.

– Dark Chest Magazine: Említettétek, hogy amolyan lemezelőzetes gyanánt egy középlemezt terveztek piacra dobni, amit még a tél folyamán terveztetek megjeleníteni. Tudhatunk-e konkrétumokat a kiadványról?

Anna: Így van, idén várható legalább egy kislemez a zenekartól! Őszinte leszek, picit változtak a tervek, ahhoz mérten, hogy milyen ütemben tudtunk felállni a COVID okozta leállások után. Újratervezést igényel sokminden, így egy picit az időpontok is tolódhatnak! Egy dolog azonban biztos: az új anyagok még erőteljesebb, gitárközpontúbb vonalon mozognak majd, mint az Electrolyze dalai!

– DCM: Legutóbbi beszélgetésünk során említetted, hogy dalszerzőként is aktívan részt veszel az alkotási folyamatban, szövegeid pedig saját tapasztalatokon alapulnak. Feltételezem, ezúttal is főként a Te gondolataid hallhatjuk majd. Esetleg elárulhatsz némi apróságot arról, mi mindenről szólnak majd a dalok, például a pandémiás időszak visszaköszön-e a sorokban?

– Anna: Bár – ahogy említettem –, kicsit lassabban megy a folyamat, mint azt eleinte reméltem, azonban egy dolgot biztosan mondhatok: a pandémia időszaka hatott a szövegvilágra, ugyanakkor teljesen egyértelmű utalás nem igazán várható erre az időszakra pont amiatt, amit lelkileg okozott. Természetesen, ugyanakkor nem lehet ezt teljesen kikerülni és nem is kell!

– DCM: Nemrégiben elindítottad a Patreon-csatornádat is, ahol aktívan informálod a rajongóidat. Ha rákeresünk Király Anna patreonjára mi mindennel találkozhatunk; csupán munkával kapcsolatos tartalmakkal, vagy azt is megtudhatjuk, milyen Király Anna a hétköznapokban?

– Anna: Teljesen változó a tartalom! Sok hétköznapi dolgot is feltöltök, pont azért, mert szeretnék egy kis családias közösséget formálni, ahol mindenki otthon érezheti magát! Ettől függetlenül sok Mezmerized-tartalom is van/lesz!

119992710_2783974608558569_1790721331485746819_n.jpg

– DCM: És ha már így felvezettük: milyen Király Anna a hétköznapokban?

– Anna: A legjobb szó rá a bonyolult, haha! Nincs pillanat, hogy ne agyalnék, dolgoznék, ötletelnék valamin. Emiatt indítottam el nemrégiben a saját managmentem, ami egyelőre a Mezmerizedra fókuszál, de ezt tervezem bővíteni! Ez egy teljesen új történet!

– DCM: Gondolom Te is szoktál zenét hallgatni, amikor az időd úgy engedi. Mely előadókat hallgatod szívesebben, illetve kik a fő kedvenceid?

– Anna: Mostanában rengeteg Dynazty-t hallgatok, nagyon szeretem! Beast In Black, Arch Enemy, Nightwish, Amaranthe mind van a listán, illetve olyan régebbi nagy zenekarok, mint a The Beatles vagy a Queen!

– DCM: Mi a helyzet az ír tánccal és a fotózással, jut-e időd bármelyikre, amikor épp nem mikrofon előtt állsz?

– Anna: Sajnos jó ideje az ír táncot hátra kellett hagynom, fotózni viszont még szoktam, és azt nagyon szeretem, igazán feltölt! Sokszor csak telefonos képeket készítek, de ha úgy alakul, előkerül a gép is!

286409550_434904908641992_4085048630547702454_n0.jpg

– DCM: Legutóbb épp a pandémia kellős közepén beszélgettünk, akkor azt mondtad, hogy határozottan tervben volt, hogy útra keltek népszerűsíteni az Electrolyze dalait; erre azonban a járványhelyzet miatt nem került sor. Most mi a helyzet a koncertekkel, kilátásban van már, hogy a közeljövőben mikor és hol lehet majd elcsípni a színpadon a zenekart?

– Anna: Itt is őszinte válasz következik. Engem nagyon tönkretett lelkileg az az időszak, így muszáj volt kicsit leállnom és mással foglalkoznom. Bármivel, ami nem a zene volt. Sok dolog fájt, sokat buktunk. Mostanra viszont végre talpra álltam, így újraindult a szervezkedés és idén mindenképpen szeretnénk kisebb klub-szinten itthon és akár külföldön is koncertezni végre!

– DCM: Utószóként, üzensz-e valamit az olvasóknak?

– Anna: Köszönöm, hogy hallgatjátok a zenekarok zenéjét! Ti tartjátok életben ezt az egészet, még olyan időszakokban is, mint a pandémia volt, és ezért minden zenekar hálás! Köszönjük, hogy vagytok!

– DCM: Nagyon szépen köszönöm az újbóli interjú-lehetőséget, további sok sikert Nektek, és hát mielőbb új zenét!

– Anna: Én köszönöm a lehetőséget!

283848304_419371383528678_877231366156050419_n0.jpg

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása