Tobias Sammet is kiállt Vinícius Júnior mellett!

collage283285282.jpg

Fotók: Avantasia / Mateo Villalba / Quality Sport Images / Getty Images

Botrányos fordulatot vett a vasárnapi Valencia-Real Madrid rangadó, ugyanis a Valencia szurkolói folyamatosan rasszista megjegyzéseket tettek a Reálban futballozó Vinícius Júniorra. Értesülések szerint, már a mérközés kezdete előtt sem volt rózsás a hangulat, több szurkoló ugyanis kórusban kántálta a „Vinícius, egy majom vagy!” ”dalocskát”, amit a mérkőzés során folyamatosan megismételtek.

Az eset természetesen hatalmas felháborodást keltett, nem beszélve arról, hogy a találkozó második félidejében teljes mértékben elszabadultak az indulatok, olyannyira, hogy a hosszabbításban a 22 éves brazil játékos piros lappal hagyta el a játékteret – mint az utólag kiderült, az ítélet nem feltétlenül volt igazságos, a var ugyanis elmulasztotta felmutatni az eset valódi miértjét. Spanyol lapértesülések szerint Vinícius piros lapját azóta törölték, így a szóbeszéd szerint, a mai napon már pályára léphet a Rayo ellen.  

Spanyolországban azóta sem csitultak az indulatok, mi több, nap mint vita tárgyát képezi az eset, kiemelve, hogy Spanyolországban sajnos pont, hogy a rasszizmus okozza a legtöbb problémát, éppen ezért égetően fontos mielőbb cselekedni, és megálljt parancsolni az ilyesfajta túlkapásoknak.

Többen is felszólaltak a Vinivel történtek kapcsán, legutóbb például az Avantasia-frontember, Tobias Sammet osztotta meg álláspontját, aki igencsak kemény szavakat használt dühében, álláspontjára pedig több (spanyol) rajongó is reflektált.

„Valami más, ami sokkal fontosabb, mint a zene vagy a futball: Mikor lesz ez a gyönyörű világ elég érett és erős ahhoz, hogy véget vessen rasszizmus által generált túlkapásoknak? Ez a 21. század, lépjünk már fel ellene. Vini Jr. egy fantasztikus játékos, függetlenül attól, hogy milyen mezt visel.” – fogalmaz velősen az egyébként futballrajongó hírében álló énekes.

„Nevetséges, hogy ezt még mindig említésre kell méltatni: mégis mi a francért gondolják azt, hogy számít a bőrszín, a szexuális preferencia, vagy mondjuk a vallás? Felfoghatatlan, és aki ezt másként gondolja az vagy nevetségesen műveletlen, vagy csak egyszerűen egy gyökér.” – tette hozzá.

A rajongók sem hagyták szó nélkül az esetet.

„Itt, Spanyolországban csúnya tud lenni a futball. Az emberek tudatlanok, de konkrétan ebben az esetben, a Valencia szurkolói mindig is féltékenyek voltak a Real Madridra. A jövőben remélhetőleg a spanyol futball is lehet olyan tisztességes mint Angliában, noha ez most szinte lehetetlennek tűnik.” – kommentálta egy spanyol rajongó.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása