Kiderült, mivel foglalkozott Alissa White-Gluz mielőtt zenész lett

509dc570-895b-4431-a027-9227d6c4601a0.jpg

Alissa White-Gluz nevét olyan csapatok éléről ismerhetjük, mint a The Agonist vagy mondjuk az Arch Enemy. Az énekesnő azonban amellett, hogy kiváló zenész egyúttal aktivista is, ugyanis szüntelenül harcol az állatok jogaiért.

Az énekesnőt most a finnországi Tuska fesztiválon kapták mikrofonvégre, a Bleeding Metal nevezetű podcastban pedig ezúttal nem a zenéről faggatták, hanem arról, hogy mennyire is veszi komolyan aktivista éltmódját, illetve, hogy része-e a mindennapjainak az, hogy harcba száll az állatok védelméért?

„Abszolút. Úgy értem, már azelőtt is aktivista voltam, mielőtt zenész lettem. Valójaban ez az, ami minden egyes nap hajt előre, remélve, hogy a bolygón való létezésem jobbá teheti mindazok létezését, akik jelenleg is a bolygón élnek, illetve azokét is, akik majd a jövőben fognak itt élni. És ez mindenek előtt az állatok jogaiért szól.“ – illette határozott válasszal a kérdést. 

Az énekesnő azt is megválaszolta, hogy ez az aktivistáskodás felér-e amolyan céllal az életében:

„Nem tudom, hogy az embereknek van-e bármiféle céljuk az életben, de jó érzés azt gondolni, hogy van. Azt nem tudom, hogy ha valóban így van, akkor teszünk-e értük bármit is, de úgy  hiszem, hogy mindenkinek az a célja, amihez igazán kötődik – tudod, mindaz, ami hajt bennünket. Persze ennek nem kell feltétlenül valami grandiózus dolognak lennie, viszont ebben a meghatározásban azt kell mondjam, hogy igen, nekem ez a célom.“ – kommentálja.

alissa_white-gluz_veg_ad_300-scaled0.jpg

Na de tekinthető-e esetleg munkának az, ha valaki aktivista?

„Számomra ez nem tekinthető munkának, vagy olyasminek, amit magyarázni kellene, mert ha megtenném, akkor azt csinálnám, nem pedig ezt. A lelkem mélyén imádom az állatokat. Szerintem elképesztő, hogy megoszthatjuk a bolygót annyi különböző, megszámlálhatatlan, különleges fajjal az égen, a vízen és a szárazföldön egyaránt. Mások, mint mi, és mások a képességeik is. Úgy értem, a hal csak a víz alatt tud életben maradni, mi azonban megfulladnánk. Egy madár pedig csak repül; leugranak az épületek tetejéről és repülnek.“ – fejti ki gondolatmenetét.

„Elszomorító, hogy olyan iparágakat építünk fel, amelyek nem törődnek ezzel, és csak az állatok kizsákmányolásából származó haszonnal törődnek. Amennyire csak lehetséges, szeretném megmutatni az embereknek, hogy nekik nincs szükségük ezekre az iparágakra. Még mindig ugyanúgy megkaphatsz mindent az életben, amit csak szeretnél; ételt, sminket, bármit – mindezt az állatok bevonása nélkül.“ – tette hozzá.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása