Charlotte Wessels: „Nagyon eklektikus a zenei ízlésem, ami kihat a zenémre is”

449444182_10233711140990351_625562397259494882_n.jpg

Pénteken, avagy szeptember 20-án jelenik meg a Delain egykori énekesnőjének harmadik nagylemeze, amely a The Obsession elnevezést kapta. A holland pacsirta újdonságát ezúttal a Napalm Records gondozza, ebből pedig sejthető volt, hogy az újdonság nemcsak változatosabb, de fajsúlyosabb is lesz elődjeinél.

Az énekesnő ez idáig négy kislemezt adott ki felvezető gyanánt, holnap pedig befut egy újabb szerzemény, amelyben Alissa White-Gluz csatlakozik Charlotte-hoz duettpartnerként. Wessels-t most Rafa Basa is kifaggatta az új lemez kapcsán, de egyes dalok hátteréről is lerándult a lepel.

Az énekesnő már korábban is pedzegette, hogy az új lemeze egyfajta újbóli bemutatkozással ér majd fel, ezen állítását pedig ezúttal is több ízben alátámasztotta.

„Azt hiszem, ez nagy lépés egyben változás is a zenei utamra vonatkozóan. Ez a lemez lehetőségként szolgál arra, hogy újra bemutatkozhassak, immáron sokkal tapasztaltabban. Kiadtam két lemezt, amelyek leginkább egy best of-albumnak tekinthetők, azon dalok összességéből, amelyeket még a világjárvány alatt írtam. Ez az új lemez az eredménye annak, hogy újra hagyományos albumokat akarok készíteni. Ugyanakkor ez az első lemezem azóta, hogy távoztam a Delain-ből, tehát kicsit tényleg olyan, mintha bemutatkoznék. Sok időt és energiát fektettem bele.” – fogalmaz a lemezről.

Az énekesnő sosem félt játszadozni különböző műfajokkal, s ahogyan az előző lemezein, úgy most sem lesz ez másként. De vajon minek tudható be az énekesnő igen tarka alkotási fázisa?

„Nagyon eklektikus a zenei ízlésem, ami meglátszik az általam komponált zenéken is. Az előző két lemezem is igen eklektikus volt, most is igyekeztem megtartani ezt a változatosságot, leginkább azokkal a stílusokkal, amelyekkel általában foglalkozom, de olyat is szerettem volna csinálni, amiben kicsit nagyobb a kohézió.” – újságolja.

442485923_1014148803400285_8490043584968371964_n.jpg

Charlotte elmondása szerint nehéz „szülés” volt az első kislemez kiválasztása, ugyanis mind a The Exorcism, mind a Chasing Sunsets közel áll az énekesnő szívéhez, de végül mégis előbbi diadalmaskodott…

„Ez az egyik kedvencem. Kicsit haboztam, amikor az első kislemezt kellett kiválasztanom, ugyanis nem tudtam eldönteni, hogy ez vagy a »Chasing Sunsets« legyen-e, de végül a »The Exorcism«-re esett a választásom, mivel ez egy nagyon különleges dal számomra, és szerettem volna, ha a közönség is ez a nóta által vonja le az első benyomást a lemezről.” – ecseteli.

Ugyancsak nem újkeletű, hogy Alissa White-Gluz tiszteletét teszi holland kolléganője oldalán, a két vokalista többször is együtt énekelt már a Delain keretén belül, de Patreonra is rendszeresen pakolgattak fel közös tételeket. Az Arch Enemy frontasszonya természetesen a pénteken érkező lemezen is szerepelteti magát, sőt, holnap érkezik az Ode To The West Wind című dal, amely az utolsó kedvcsinálója lesz az albumnak.

„Igen, kétségtelenül remek a kapcsolatunk. Azt hiszem, már öt alkalommal dolgoztunk együtt. Valahányszor együtt csináltunk valamit, az rendre a költészetre összpontosított. Mindig remek munkát végez. Ez alkalommal, az »Ode To The West Wind« című dalban csatlakozott hozzám, amely Percy Shelly versén alapul, és egy kicsit a folytatása annak, amit eddig csináltunk. A költészetre épülő együttműködéseink folytatása. Imádom, ahogyan kiegészíti a lemezt.” – osztja meg gondolatmenetét a dalról.

117236491_3279140262206846_5490627183536631832_n.jpg

Charlotte Simone Simonsszal is készített egy dalt, amely a Dopamine címet viseli, és amely szintén debütált már kislemez formájában. Charlotte most elárulta, hogy maga a dal sokkal sötétebb volt, mint amit mi megismerhettünk, ugyanis az ex-Delain-énekesnő egy nagyon személyes időszakán alapul.

„Ez a dal kisebb átalakuláson ment keresztül, mivel eleinte sokkal nyersebben énekeltem. Ez a dal, a saját tapasztalataimról szól az antidepresszánsokkal kapcsolatban, amiket rövid ideig szednem kellett. Hosszan beszélgettem vele [Simone-nal] a témáról, és úgy döntöttünk, hogy együtt csináljuk meg. Amikor megmutattam a dal első verzióját, nagyon tetszett neki, és úgy döntöttünk, hogy közösen készítünk egy új verziót az albumomra.” – vallja.

charlotte-simone0.jpg

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása