Premier! dArtagnan – Ruf Der Freiheit

maxresdefault20240.jpg

Herzblut címmel jelenik majd meg július 12-én a dArtagnan vadonatúj nagylemeze, amely sorban a zenekar hatodik alkotása lesz. A formáció legutóbbi lemeze 2022 októberében jelent meg Felsenfest elnevezés alatt, és egyfajta mérföldkőként szolgált a zenekar történetében. Kritika egyébként  ITT található a kiadványról.

Tény, hogy a Feuer & Flamme (kritika ITT) debütálása óta egyre rockosabb formát öltött a dArtagnan karrierje, amely a fentebb már említésre került Felsenfest során tovább erősödött, noha továbbra is páratlan hangzás uralja a hanghordozókat. Nagyon úgy fest, hogy Ben Metznerék most minden eddiginél magasabb fokozatra kapcsolnak, ezzel is tovább növelve népszerűségüket a palettán.

A zenekar mindösszesen tizenkét dalt pakolt fel a dallistára, melyek némelyike igencsak különleges alkotás lesz. A címadó Herzblutban például Melissa Bonny lesz hallható, míg a Musqueteros-ban a spanyol óriás, azaz a Mägo de Oz működik közre, arról viszont nem áll rendelkezésre információ, hogy csupán Rafa Blas teszi-e majd tiszteletét az alkotáson, vagy esetleg Txus di Fellatio teljes legénysége. 

A német muskétások már az új lemez első felvezetőjét is bemutatták a nagyérdeműnek, a választás pedig a Ruf Der Freiheit című tételre esett, amely alátámasztja a zenekar törekvéseit, miszerint minden eddiginél jobban túl kívánják szárnyalni önmagukat.

Dallista:

1. Ruf Der Freiheit
2. Herzblut (feat. Melissa Bonny)
3. Dem Himmel Entgegen
4. Musqueteros (feat. Mägo de Oz)
5. Coeur De La Mer
6. Rollt Rein
7. Königin
8. Rosenrot
9. Freudenhaus
10. Klingen Kreuzen
11. König Der Korsaren
12. Hey Brother

Bónusz dalok: 

1. The Riddle
2. Cheers My Friend (feat. Fiddlers Green, Ye banished privateers)
3. La Jument De Michao
4. The Two Ravens
5. Greensleeves

maxresdefault_9_1.jpg

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása