Alexander Krull: „Díjaztam az ötletet, hogy az új lemezen kevesebbet szerepeljek”

leaveseyes_bild_1280x1280.jpg

Márciusban jelent meg a Leaves’ Eyes vadonatúj nagylemeze, amely a Myths Of Fate elnevezést kapta. A zenekar négy év után jelentkezett új lemezzel, amely felér egyfajta áldással, a fanok és a kritikusok ugyanis igen rég nyilatkoztak ilyen elismerően Leaves’ Eyes-lemezről úgy, ahogyan most tették. Kritikánk ITT olvasható.

Feltűnt azonban, hogy Alexander Krull tőle nem túl megszokott módon háttérbe vonult, amiről most kiderült, hogy tudatos döntés volt, így kellően teret kapott Elina Siirala énekesnő sokszínűsége, aki sokkal jobban teljesített most, mint az előző két nagylemezen. A Leaves’ Eyes frontemberét most egy portugál oldal faggatta ki, a beszélgetés során pedig kiderült, hogy miért tartott négy évbe, mire új lemezzel rukkoltak elő, és hogy ő maga hogyan vélekedik a hanghordozóról.

„A The Last Viking 2020-ban, a covid alatti őrületben jelent meg, a The Last Viking – Midsummer Edition pedig egy évvel később, amikor még abban reménykedtünk, hogy turnézhatunk. Nyilván ekkor még minden másként festett, ezért sok időt vesztettünk a járvány végett.” – magyarázza a négy év ürességet.

Mint kiderült, ezúttal a konceptalbum ötletét is mellőzték, a dalok ugyanis más-más történetet mesélnek el.

„A dalok független történeten alapulnak, ezúttal szó sincs konceptalbumról, mint ami a The Last Viking volt, amely Harald Hardrada skandináv királyról szól. A Myths Of Fate dalai a skandináv mitológia legvarázslatosabb és legtitokzatosabb oldalain alapulnak – természetfeletti lényekkel, misztikus helyeken játszódó sztorikkal és elvarázsolt fegyverekkel.” – fogalmaz.

In Eternity címmel egy különleges ballada is helyet kapott a lemezen, amelyről köztudott, hogy Alexander néhai édesanyja előtt tiszteleg, a szöveget pedig Elina Siirala szerezte.

„Ez egy nagyon különleges dal, amit a néhai édesanyámnak dedikáltunk. Elina énekelt az édesanyám temetésén, majd, amikor hazaért, azonnal elkezdte megírni a dalt. Nagyon érzelmes pillanatokat okozott a dalhoz készült kisfilm forgatása, amelyen Izlandon és Lengyelországban is dolgoztunk.” – osztja meg.

le_band_4_1.jpg

A zenekar újdonsága persze nem maradt mentes azon felvetésektől sem, hogy vélhetően soha korábban nem adtak még ki ennyire rádióbarát nagylemezt, amely vészesen túlzásba esik a mainstream vonallal.

„Hű, erre nem s gondoltam. A Leaves’ Eyes zenei téren nagyon széles választékot kínál, nekem kifejezetten tetszik, hogy olyan dalokat is készíthetünk, mint mondjuk az In Eternity, és még ezen felül számos kísérletezős dalt is, a megszokott, szimfonikus metálos alapokon túl.” – véleményezi, hozzáfűzve a témához, hogy:

„Emlékszem, hogy amikor a Vinland Saga című lemezünkről kiadtuk az Elegy-t, néhányam sokkal kommerszebb dalokhoz hasonlították, mivel a dalt több tévésorozatban is felhasználták. Számomra ez inkább arról szól, hogy csodás dalokat írjak és adjak ki, mindezt olyan előadóként, aki élvezi a zenekar sokszínűségét.” – fejezte.

A zenész most arról is lerántotta leplet, hogy miért szerepel kevesebbet az új lemezen:

„A korábbi lemezeinken sem énekelek minden dalban, csupán akkor, amikor a dal megkívánja; ilyenkor előfordul, hogy hörgéssel, vagy háttérénekkel egészítek ki egy-egy tételt. Most kifejezetten díjaztam az ötletet, hogy kevesebben szerepeljek.” – nyilatkozza.

Ha most hirtelen rangsorolni kellene a Leaves’ Eyes-lemezeket, akkor hol kapna helyet a Myths Of Fate?

„Ez egy nagyon nehéz kérdés, néhány év múlva talán képes leszek válaszolni rá. A Myths Of Fate valószínűleg a legfőbb kiadványunk most, a Leaves' Eyes egyik legjobbja, és úgy tűnik, hogy a rajongóink is imádják!” – zárta gondolatait.

le_band_5.jpg

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása