Ikonikus duettre emlékezett vissza Tarja!

gettyimages-98093268-2048x2048.jpg

2010-et írtak a naptárak, amikor boltokba került a német Scorpions vadonatúj lemeze, a Sting In The Tail. Ahogyan az várható volt, a német veteránok kérdés nélkül döntögették a rekordokat a korong által, amelyen egy nagyon különleges duett is helyet kapott.

Ez az ominózus tétel nem más, mint a Nightwish alapító-énekesnőjével felvett The Good Die Young. A tétel egyébként egyfajta háborúellenes nóta, amelyről a következőket nyilatkozta anno Klaus Meine:

„A »The Good Die Young« egy háborúellenes dal, amely az afganisztáni katonákról szól, és mindenki másról, aki kiáll a béke és a szabadság mellett. Mindannyian nehéz időket élünk, és azt hiszem, hogy ez a dal ezt próbálja reprezentálni.” – tudhattuk meg.

A szerzemény egyébként Tarja kislemezére, a Falling Awake-re is felkerült két változatban is, majd a What Lies Beneath című lemezén is helyet kapott az ikonikus nóta. Most, 14 év elteltével a La Heavynek adott interjújából kiderült, hogy maga az énekesnő, hogyan reagált a felkérésre, hiszen végtére is egy olyan banda kérte fel őt kollaborációra, amely jelentős befolyással volt tinédzser éveire.

„Számomra ez egy fantasztikus élmény volt, mivel tinédzser korom óta Scorpions-rajongó vagyok, tehát el tudod képzelni mennyire izgatott lettem, amikor felkértek. Tényleg csodálatos élmény volt, ráadásul ennek az együttműködésnek köszönhetően sikerült közelebbről is megismernem őket, barátság köttetett közöttünk, és a mai napig tartjuk egymással a kapcsolatot.”  – mesélte izgatottan.

Fotó: ©Getty Images/Miguel Villagran

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása