Szívszorító történetről mesél a Celtian balladája

celti.jpg

Pénteken, azaz június 25-én jelent meg a Celtian vadonatúj nagylemeze, ami a Sendas de Leyenda elnevezést kapta (kritikánkat ITT találod). A korong már a debütálása előtt is pozitív visszajelzésben részesült a spanyol sajtó révén, népszerűsége azonban töretlenül ível felfelé, ami nem is olyan meglepő, hiszen ez lett a zenekar eddigi legerősebb kiadványa.

A produceri feladatokat egyébként a Mägo de Oz-főnök, Txus di Fellatio végezte, aki egyébként – mint kiderült – sokkal többet adott a csapatnak mint pusztán kielégítő hangzást. Aki képben van a Mägo munkásságával, annak nem is lesz meglepő a tény, hogy nincs még egy olyan remek dalszerző a világon mint Txus di Fellatio, aki ha kell, komolyan csal könnyeket a hallgató szemében, de csibészes, tréfás, fantáziavilágban gazdag szövegeket is megkérdőjelezhetetlenül tesz le arra a bizonyos asztalra. 

A zenész most ismét a melankólikus énjét hívta segítségül, a végeredmény pedig a Siempre Seré Tu Estrella (Canción de Cuna) című dal lett, amit saját kezüleg szerzett a Celtian számára. A Mägo de Oz hivatalos weboldalán fény derült a nóta szívszorító tartalmára, amiről így nyilatkoztak:

Egyáltalán nem újdonság, hogy Txus különleges érzékenyéggel rendelkezik a balladák készítéséhez.... A Celtian csodálatos balladájában, Txus egy olyan anya történetét meséli el, aki tisztában van azzal, hogy bele fog halni a szülésbe, azért, hogy a gyermeke élhessen. Gyengéd, érzelmes, és egyben nagyon szomorú, röviden egy nagybetűs szerelmes dal; egy anya szeretetéről, aki búcsút int a méhében lévő gyermekének (...).

– olvasható.

 

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása