Ők énekeltek volna a Nightwish első lemezén, ha vállalják!

tumblr_nkx3yok8wu1qld3x0o1_1280.jpg

Az elmúlt időszakban rendre izgalmas történetekről rántja le a leplet Tuomas Holopainen. A zenész már többször is szembesült a Nightwish végével, de valamilyen úton-módon mégis sikerült talpra állítania a formáció, még ha ennek meg is fizették az árát. 

Az 1996-ban alakult mesecsapat szép sorra elszórta alapító tagjait, az első tagcserére pedig 2001-ben került sor. Sami Vänska választás nélkül lett kipenderítve a bandából, majd őt követte 2005-ben Tarja Turunen énekeső, aki hasonló módon nem választhatott távozását illetően. A Marco Hietala szele által generált ultimátumok végül 2012-ben is elérték a Nightwish-t, amikor is Anette Olzon került elbocsátásra. 

Tuomas ekkoriban már többször is vallott arról, miszerint összeroppanna egy újabb tagcserétől, félelme azonban két ízben is megvalósult: 2019-ben Jukka Nevalainen, 2021-ben pedig Marco Hietala hagyta el a kívánságok fedélzetét. A zenész e tekintetben nagyon nyugtalan mindennapokat él, s erről a Metal Hammer munkatársainak mesélt.

Ezt éreztem 2019-ben és akkor is amikor Marco elment. Most viszont vissza vonom, amit mondtam. Amennyiben Floor távozna, akkor tényleg ennyi, a Nightwish véget ér. Teljes mértékben, 100%.

– vallotta. Persze azt is elárulta, hogy mihez kezdene, ha a Nightwish története egyszer valóban véget érne:

Ha a Nightwish-nek vége lenne, akkor azt mondanám, hogy ez egy nagyszerű utazás volt, mesés, 25 évig tartó kaland. Csak, hogy ezek után mást kellene kitalálnom.

– elmélkedett. Visszapörgetve az idő vaskerekét, vajon mindig boldoggá tette őt a Nightwish?

tumblr_28edc458e8b8de20366a6f8428546317_d6000259_1280.jpg

Nem mindig tett boldoggá. Akadtak rossz időszakok, viszont, ha az összképet nézzük, akkor boldoggá tesz a zenekar. Ha már a vártnál kevesebbet tudunk nyújtani, akkor muszáj lesz feladnunk.

– nyilatkozta. 

A búskomor gondolatok mellett persze vidámabb témákról is szó esett, többek között szóba került a Nightwish debütáló lemeze, melyen Tarja Turunen énekesnő mellett bizony Holopainen mester is mikrofont ragadott. Ebből kifolyólag merült a fel a kérdés, hogy gondolt-e esetleg arra, hogy valaki más énekelje fel a részeket?

Persze. Amikor megírtam ezeket a részeket – kifejezetten férfihangra –, abban reménykedtem, hogy felkérhetünk majd valakit, mondjuk Timo Kotipeltót a Stratovariusból, vagy talán Jukkát [Jukka Nevalainen, a Nightwish eredeti dobosa], mivel ő korábban az iskolai kórusban énekelt, de egyikük sem vállalta. Így végül nekem kellett megtennem. Ha mostanában hallgatom, nagyon ártatlannak hangzik, viszont hatalmas leckét adott.

– mondta, majd befejezésül hozzátette, milyen volt kezdetben menedzser nélkül vezényelni a csapatot, miközben előtte a Nightwish feloszlatását tervezgette:

collagewish0.jpg

Visszamentem volna az egyetemre, és folytattam volna a tanulmányaim biológusként. Valóban készen álltam megtenni. Azonban Tony Kakko barátommal kirándulni mentünk, és ő azt mondta, ha most abbahagyom, azt egész életemben bánni fogom. Azt is mondta, hogy ránk férne egy menedzser, mivel akkoriban én és Jukka vezettük a zenekart. Szörnyű időszak volt, hiszen senki sem volt a hátunk mögött, aki figyelt volna a részletekre.

– árulta el a Sami Vänska kirúgását követő időszakról.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása