A Nightwish jövőjéről mesélt Tuomas Holopainen

459383038_880245330190330_1097295881667011175_n0.jpg

Fokozódnak az izgalmak a Nightwish háza táján, a zenekar ugyanis két nap múlva, tehát szeptember 20-án adja ki tizedik stúdiólemezét, amely a Yesterwynde elnevezést kapta. A kiadványról már megérkeztek az első recenziók, melyek rendre pozitív töltetűek, tehát egy bizonyos ponton alátámasztják a zenekar főnökének eddigi kijelentéseit.

A banda leggrandiózusabb alkotásaként aposztrofált kiadvány egyébként egy tízéves körforgást és egy trilógiát zár majd le, amely még az Endless Forms Most Beautiful révén került terítékre, majd a Human. :ꟾꟾ: Nature. szolgáltatta a folytatást, míg a most érkező Yesterwynde tervezi lezárni a témát. A csapat ezúttal is az időt, az evolúciót, az emberiséget, és a halandóságot vesézi ki, míg hangzásban egészen biztosan az új éra legjobb alkotását kapja kézhez a nagyérdemű.

Az örömhöz azonban üröm is társul, hiszen a zenekar nem indul turnéra az új koronggal, sőt egyhamar biztosan nem térnek vissza a színpadra, ezen állítása mellett pedig a végsőkig ki fog tartani Tuomas Holopainen, aki egyébként már az Auri új lemezén dolgozik.

Noha a rivaldafényben egyelőre nem tervez fürdőzni a zenekar, annyit már biztosan tudni lehet, hogy ez még korántsem a búcsú ideje lemezekkel ugyanis továbbra is előrukkolnak majd, amit most a La Heavy hasábjain is megerősített a zenekar alapítója.

„Most írtunk alá egy több lemezre szóló szerződést a Nuclear Blasttel – ez körülbelül néhány hónapja történt – ami jól mutatja, hogy biztosan lesznek még lemezeink.” – fogalmaz Holopainen.

A La Heavy riportere azonban ennél sokkalta körmönfontabb, így kerekperec rákérdezett a mesternél, hogy mégis mennyire tervezik tartani magukat a papírformához (függetlenül attól, hogy nem lesz turné)?

„Ennek mindenképp meg kell valósulnia” – nyugtázta Holopainen egy röpke mosoly kíséretében.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása