Feldolgozások, amik magasabb szintre emelik az eredetit

collage56555556560.jpg

Korábban már találkozhattatok azon cikksorozatunkkal, melyben olyan metálzenei előadókkal foglalkoztunk, akik kollégáik nótáit gondolták újra, majd egyéb módon meg is osztották a végeredményt, ami hol jobb, hol kevésbé tetszőleges változatban tündökölt. Amolyan vérfrissítés gyanánt most újfent górcső alá kapjuk a témát és bizton állítjuk nem fogsz csalódni összeállításunkban. Tarts velünk!

Orion’s Reign – Élan (Nightwish)

2015-ben jelent meg a Nightwish nyolcadik albuma, ami az Endless Forms Most Beautiful elnevezést kapta. Tény, hogy a korongon helyet kapott néhány meghatározó nóta, azonban sem a fanok, sem a kritikusok nem voltak elszédülve Tuomas Holopainen alkotásától. Szerencsére mindig akadnak olyan előadók, akik folyton kihozzák a maximumot egy-egy előadó dalából.

Symphony Of War címmel, 2019-ben jelent meg az Orion’s Reign újdonsága, melyen helyet kapott a Nightwish 2015-ös szerzeménye, az Élan. Míg az eredeti egy lassúbb, melankólikus tétel, ez esetben teljesen mást tálal a görög származású alakulat, hiszen nemcsak felpörgették, de kórust és gitárszólót is beiktattak a képletbe, ezzel jobb fényben feltüntetve az eredetinél. A nótában egyébként az a Dan Vasc hallható, akit a YouTube-on amolyan istenként tartanak számon, hiszen egyszerűen hibátlan munkát végez a dalokkal, melyeket előad.

Feuerschwanz – Amen & Attack (Powerwolf)

2013-ban a Powerwolf, 2020-ban pedig a Feuerschwanz kápráztatta el a fanokat e dallal. A németek Preachers of the Night című lemezén került terítékre a dal, amihez egy klipet is forgattak, honfitársaik pedig tavaly megjelent lemezük mellékleteként állították csatasorba a tételt további hat nótával egyetemben.  Míg az eredeti képében egy ízig-vérig Powerwolf-dalt köszönthetünk, addig Ben Metznerék újragondolták azt és gond nélkül a saját képükre formálták – nem kis sikerrel.

Dark Moor – Canción Del Pirata (Tierra Santa)

Tierras de Leyenda címmel jelent meg az ezredforduló környékén a Tierra Santa harmadik lemeze, melyen helyet kapott a La Canción Del Pirata című szerzemény. A formáció két részből építette fel a dalt, ami végül megihlette az Alfred Romero vezette Dark Moort.

A banda 2010-ben dobta piacra Ancestral Romance elnevezésű korongját, amin a fent is említett nóta fellelhető, azonban olyannyira jó munkát végeztek vele, hogy a nagyérdeműnek is az általuk alkotott változat költözött a szívébe.

Tarja – Supremacy (Muse)

A Muse 2012-es megjelenésű, The 2nd Law című lemezének nyitódala a Supremacy, amit a Nightwish alapító-énekesnője 2016-ban formált a saját képére. A vokalista szokásához hűen, rendre helyet kapnak feldolgozások a lemezein, ezúttal azonban mind eddigi próbálkozását magasabb szintre emelte.

A finn metálénekesnő olyannyira varázslatos elemeket épített dalba, hogy a kritikusok és a fanok is padlón keresgélték az állukat, nem beszélve a laikusokról. A szerzemény természetesen Tarja koncertjein is visszatérő darab, hiszen hatalmas ovációt kelt vele a nézőtéren.

Débler – La Leyenda Del Hada Y El Mago (Rata Blanca)

1990-et írtak a naptárak, amikor boltokba került az argentin Rata Blanca Magos, Espadas Y Rosas címet viselő korongja, melynek dallistáját a napjainkban is bombasikernek örvendő La Leyenda Del Hada Y El Mago című szám tarkítja. A nóta valóságos közönségkedvenc, így nem is olyan véletlen, hogy a Débler legénysége úgy döntött, megpróbálják új szintre emelni.

A Rubén Kelsen vezette srácok 2019-es megjelenésű Adictium című lemezük bónuszdalaként rögzítették a tételt, és messze nem ez az első eset, amikor kitűnő munkát végeznek egy kitűzött feladat elvégzésekor.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása