Angra: 20 éves a Rebirth!

r-423974-1347287703-7391.jpg

2001-ben debütált a brazil zenekar egyik nagysikerű lemeze, a Rebirth. A korong több szempontból is különleges volt, hiszen többek között  ez volt az első lemez, melyen már nem Andre Matos énekelt, hanem Edu Falaschi.

A korong igen szép értékeléseket zsebelt be, ami nem is olyan meglepő, hiszen olyan, máig közönségkedvenc tételeket jegyez a számlistán mint a Nova Era, a Heroes Of Sand vagy a címadó Rebirth – csak, hogy néhányat említsünk.

Maga kiadvány egyébként 2001 novemberében került a boltok polcaira, s habár idén ünnepli debütálásának huszadik évfordulóját, mégis kortalannak számít. A brazil csapat természetesen turnéval kívánja megünnepelni a korong jubileumát, a járványhelyzet azonban továbbra sem szolgál pozitív mutatókkal, ezért lehetséges, hogy a már meghirdetett fellépések halasztásra kerülnek.

Természetesen nemcsak az Angra adott hangot a Rebirth jubileumának, ugyanis a Nightwish alapító/énekesnője, Tarja Turunen a napokban tett közzé egy röpke felvételt közösségi oldalain, melyben a szóban forgó kiadvány címadóját énekli. Az finn énekesnő köztudottan jó barátságot ápol a brazilokkal, többször is felléptek már egymás oldalán, legutóbb a Fabio Lione vezette együttes DVD-jén tette tiszteletét, amikoris az Angels Cry című lemez húsz éves jubileumát ünnepelték.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása