Filmet forgat vadonatúj lemezéhez a Sabaton!

sabaton-2022.jpg

Egy több, mint kétéves projektet készül tető alá a hozni a Sabaton, mely csapat idén márciusban publikálta  vadonatúj nagylemezét. A The War To End All Wars című korong ezúttal is az I. világháború eseményeivel foglalkozik, most pedig kiderült, hogy a dalokat azáltal kívánják testközelebbivé tenni, hogy egy egészestét mozifilmet építenek köréjük.

A 2023-ban érkező adaptációt ezúttal is a Yarnhub babusgatta, az animációs stúdió ugyanis nem egy kisfilmet készített már a csapatnak, példának okáért a The Red Baront is ők alkották. Kiderült, hogy a banda tagjai színészként és animációs karakterekként egyaránt megjelennek majd a vásznon, a hangsúlyt pedig kivétel nélkül a dalaikra helyezik, vagy legalábbis fő elemeik lesznek majd a jeleneteknek, mintegy szemléltetve a még mindig kérdések övezte momentumokat.

„A film korai változatát a brüsszeli Royal Military Múzeumban mutattuk be először az újságíroknak, az új lemezünk, a The War To End All Wars előzeteseként. Felbecsülhetetlen volt látni a reakciójukat – szótlanok maradtak – , éppen ezért döntöttünk, úgy hogy még ennél is tovább feszegetjük a határokat a nagy közönség számára.” – mondja Pär Sundström.

A Sabaton háza táján egyébként messze nem újkeletű az ilyen és az ehhez hasonló ötletek kivitelezése, hiszen a banda már egy történelmi csatornát is elindított a YouTube-on, amelyen górcső alá veszik a dalaikat, majd egy történész bővebb ismertetőt ad az adott ihlet lefolyásáról. Dolgoztak már emellett a Worlds Of Tanksszel is, a játékmániások pedig nemcsak a Primo Victoria nevezetű tankra lehettek figyelmesek, hanem arra is, hogy az adott harcikocsi csatába vonulása során a névadó dal szolgáltatja a talpalávalót, továbbá a zenekar tagjait is hadba lehetett küldeni, hiszen igen frappáns karaktereket alkottak belőlük.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása