A Sabaton újabb nagydobása: múzeumokat érintő kampányt indít a zenekar!

347242141_839646494190570_1740214260717184442_n0.jpg

Tavaly óta köztudott tény, miszerint a Yarnhub gondozásában érkezik a Sabaton igencsak egyedi filmje, melynek alapötletét a zenekar tavaly márciusban megjelent The War To End All Wars című nagylemeze szolgáltatta. A korong továbbra is az I. világháború eseményeivel foglalkozik, a dalokat pedig azáltal kívánja testközelebbivé tenni a Joakim Brodén vezette alakulat, hogy egy egészestét mozifilmet építenek köréjük.

A részben animációs filmként szuperáló adaptációban a banda tagjai színészként és animációs karakterekként egyaránt megjelennek majd a vásznon, a hangsúlyt pedig kivétel nélkül a dalaikra helyezik, vagy legalábbis fő elemeik lesznek majd a jeleneteknek, mintegy szemléltetve a még mindig kérdések övezte momentumokat.

Mint kiderült, a zenekar háza táján továbbra sem lankadnak az izgalmak, ugyanis kiderült, hogy a srácok egy világméretű múzeumi kampányt indítanak hódító útjára, ami a History Rocks nevet viseli. A projekt középpontjában természetesen a már fent is említett animációs film, a The War To End All Wars – The Movie áll, amelyet 2023. november 11-én, a fegyverszüneti napot megelőző időszakban vetítenek le a projektben résztvevő múzeumok a világ minden táján.

A kampány amolyan  jótékonysági kezdeményezés a csapat részéről, céljuk ugyanis nem más, minthogy szeretnék felhívni a figyelmet a történelem fontosságára, emellett arra szeretnék ösztönözni az embereket, hogy minél többen látogassák meg a helybéli múzeumokat.

„Izgatottan várjuk, hogy elindíthassuk ezt a projektet! Hiszünk abban, hogy a The War To End All Wars – The Movie című filmet a világ múzeumaiban vetítve arra ösztönözhetjük az embereket, hogy értékeljék történelmünk megőrzésének és megismerésének fontosságát. És mi más is lehetne ennek jobb módja annál, minthogy átitatjuk a történelemoktatást egy szórakoztató, adrenalinnal teli animációs filmmel?“ – kommentálta Pär Sundström.

„Mindazonáltal ez egy fantasztikus módja annak is, hogy egy vadonatúj közönséget rávegyen arra, hogy meglátogassa a helyi múzeumokat. Zenekarként nagyon fontosak számunkra a múzeumok, különösen a katonai és történelem központú múzeumok – rengeteget tanultunk tőlük. Szeretnénk, ha a világ kíváncsi lenne, és örülnénk, ha az emberek valóban szeretnének tanulni a múltról. Az egyetlen módja annak, hogy emberként fejlődni tudjunk, ha megismerjük a múltunkat, és értékeljük azokat az áldozatokat, amelyeket azért hoztak, hogy ma úgy éljünk, ahogyan élünk.” – tette hozzá.

Érdekesség, hogy már a kampány kezdete előtt néhány múzeum érdeklődését szerencsésen felkeltette a Sabaton kezdeményezése, így a következő múzeumok már megerősítették részvételüket a The War To End All Wars – The Movie világpremierjén:

The Tank Museum, Dorset, United Kingdom

Arsenalen – The Swedish Tank Museum, Strängnäs, Sweden

Aeroseum, Gothenburg, Sweden

Michigan’s Military Heritage Museum, Jackson, Michigan, United States

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása