Patricia Tapia: „Minden vágyam, hogy visszatérhessek”

noname549690.jpg

A nyár folyamán számoltunk be arról, miszerint vérszegénység gyanújával kórházba került a Mägo de Oz énekesnője, Patricia Tapia. Az énekesnőnek vizsgálatok sokaságán kellett túlesnie, mire orvosai megállapították, hogy fibromialgiában szenved.

A vokalista helyére azonnali hatállyal helyettest kellett találni, ugyanis ahhoz, hogy teljes mértékben felépüljön, folyamatosan terápiákra kell járnia. Patri helyét végül Xana Lavey és Alba Moreno együttes erővel vette át, így Patri teljes mértékben önmagára fókuszálhatott. Az énekesnő egy kis időre a közösségi oldalairól is eltűnt, miután felfedték a betegségét, egy idő után viszont már ő maga üzent a fanoknak hogyléte felől.

Az elmúlt hetekben már a színpadra is visszatérhetett, noha többször is hangsúlyozta, még mindig nem érzi magát 100%-osnak, azonban lelkesebb mint valaha. Az énekesnő most Txus és Moha társaságában adott interjút Rafa Basanak, ami amolyan exklúzívnak is mondható, ugyanis ez volt Patricia első interjúja mióta kiderült, a fibromialgiája.

Patri továbbra is arról beszél, hogy bár jobban érzi magát, még mindig nem érte el a csúcsút, de reméli, hogy rövidesen újra pöröghet majd a tőle megszokott módon.

„Jól vagyok, köszönöm! Lassacskán javulok. Apránként haladok a gyakorlatokkal meg hasonlók, de az az igazság, hogy már sokkal jobban érzem magam. Most például az összes barátommal színpadra állhatok és énekelhetek, a murciai koncerten is részt vettem, próbálkoztam kicsit, de a helyzet az, hogy most már sokkal jobban vagyok” – mondja.

noname6638668.jpg

„Még mindig lazán kell vennem a dolgokat, de már jobban érzem magam. Persze, ami az utazást illeti, ezt majd menet közben fogjuk igazán megláti, mert az igaz, hogy jobban érzem magam, de még mindig képtelen vagyok felpörögni.” – kommentálja a hosszabb turné kapcsán, majd kitért a közelgő amerikai turnéra is.

„Jelen pillanatban ez az amerikai turné vált kicsit bonyolulttá számomra, mivel most nem tudom elhagyni az országot, a vágyam azonban változatlanul ugyanaz, szóval a későbbiekben biztosan ott leszek majd.” tette hozzá, kiemelve azt, hogy minden vágya abban rejlik, hogy újra bejárhassa a világot a Mägo-beli társaival.

A folyton sugárzó és ezerrel pörgő Patricia nem tért ki részletesen arra, hogy milyen tünetekkel jelentkezett nála a betegsége, Txus azonban egy korábbi interjúban elmesélte, hogy bizony rájárt a rúd az énekesnőre.

„A fibromialgia egy iszonyatos betegség, nem a súlyossága miatt, hanem azért, mert neurológiai eredetű. Az agya az, ami becsapja az embert, mivel olyan fájdalomjeleket küld, amik emígy nincsenek, aztán felmerül a kérdés, hogy miért nincs eredmény, amikor már három hónapja tart. Patri végül konzultált egy erre szakosodott orvoscsoporttal, majd elkezdte a terápiát...”

„Apránként jelentkeztek nála a problémák, a hangját sosem érintette, viszont iszonyatosan fáradt volt, mint aki óriási vérszegénységgel küzd. Folyton úgy érezte, mintha egy hatalmas lépcsőt mászna meg, izomfájdalmai és görcsei voltak.”  – nyilatkozta a zenész ugyancsak Rafa Basanak.

mago-de-oz-arena-cdmx-2021-15-1024x662.jpg

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása