Patricia Tapia: „Jobb félreállni és hagyni, hogy mások lépjenek rá arra az útra, amit te elkerülnél”

810pt.jpg

Váratlan, ugyanakkor nem túl meglepő változások álltak be tavaly a Mägo de Oz háza táján, a zenekarból ugyanis egy hét leforgása alatt távozott Javier Dimínguez (Zeta) énekes, majd nem sokkal később követte őt Patricia Tapia énekesnő is, aki 17 éven át volt a Mägo pacsirtája. A két énekes azóta egy közös turnét is tető alá hozott, amelynek két fontos tényezője is volt.

Zeta és Patri turnéja azon túl, hogy a Z Legacy-t hivatott bemutatni a nagyközönség előtt, a koncertsorozatnak egy sokkal szimbolikusabb jelentése is volt: ez volt ugyanis az énekesek búcsúja a Mägo de Oz-fanoktól, akiktől nem sikerült méltó búcsút venniük még a banda tagjaként, így ezt most ekképp pótolták.

„A turné, amit csinálunk Zeta új projektjének a bemutatkozása, egyúttal egy búcsúturné is azok számára, akik oly sok éve követnek minket a Mägo jóvoltából. Ezzel a turnéval szeretnénk meghálálni a sok éves támogatást, és a felénk áradó szeretetet. Mindazonáltal, ez lesz utolsó alkalom, amikor Zeta és én közösen éneklünk Mägo-dalokat, mindezt csupán azért, hogy méltóképpen elbúcsúzhassunk a közönségtől, és hogy egy parányit visszaadjunk nekik abból a töretlen szeretetből, amit ők adtak nekünk.”szögezte le korábban.

Patricia korábban többször is megnyílt távozásával kapcsolatban, elmondása szerint, már nem érezte ugyanazt a derűt, mint amit az elmúlt 17 év során, továbbá arra is kitért, hogy betegsége diagnosztizálása után, társaitól nem kapta meg a megérdemelt törődést, amely egyébként jogosan kijárt volna az énekesnőnek.

„Magamra maradtam, miután ez a fibromialgia-dolog megtörtént velem. Amikor 17 éven keresztül mindent megteszel a zenekarért, és kétszáz százalékon teljesítesz, majd rájössz, hogy ez nem kölcsönös, akkor sok mindenen elgondolkodsz. Nálam Zeta „kilépése” volt az utolsó csepp a pohárban. Noha ez volt életem legnehezebb döntése, mégiscsak meg kellett tennem. Most már ismét felkészült vagyok, és csúcsformában vagyok.” mesélte a MetalCrynak.

noname58585686585.jpg

Patricia most ismét szót ejtett a témáról, ugyanis mielőtt bejelentette volna távozását a zenekarból, épp a visszatérésére készült, amelynek igen fontos momentuma lett volna a Mägo de Oz 35 éves fennállását övező jubileumi turné, és azon belül a Diabulus In Opera II című koncertanyag forgatása, amely végül a helyettesekkel és az új énekessel, Rafa Blasszal került felvételre.

Pontosan ez az eset nem hagyja nyugodni sem a fanokat, sem pedig az énekesnőt faggató újságírókat, akik szüntelenül választ várnak arra, hogy mi volt a legfőbb kiváltó oka annak, hogy az énekesnő szinte hetek leforgása alatt visszatérés helyett inkább a távozást látta célszerűnek.

„Azt hiszem, hogy ezek a dolgok minden zenekarban előfordulnak. Nyilván én csakis a saját tapasztalataimról beszélhetek. Annyi év után eljön az ideje annak, amikor már nem értesz egyet bizonyos döntésekkel, vagy sokkal inkább azzal, ahogyan az emberekkel bánnak. Ilyenkor csak annyit mondhatsz, hogy: »nem, nem, nem, én ezt nem csinálom«. Már nem érzetem jól magam a bandában, semmi sem volt már olyan, mint az elején. Ilyenkor jobb félreállni, és hagyni, hogy mások lépjenek rá arra az útra, amit te elkerülnél, mivel nem tartod helyesnek.” – vallotta, mintegy tudatosítva, hogy bizony tisztában volt azzal, hogy a zenekar úgy választott magának új énekest, hogy az aktuális frontember még javában lábadozott az operációja után, és akinek esze ágában sem volt elhagyni a bandát – ennek tudatában semmi kétség afelől, hogy az énekesnőnek elege lett a zenekar sunyi terveiből, s ezért jobbnak látta, ha inkább szólóban folytatja pályafutását.

Borítókép: ©Alan Espinoza/Rafa Basa

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása