Premier! Crewish, Tarja & Tapio Wilska – Dark Chest Of Wonders

686.jpg

Twice címmel dobja majd piacra második feldolozáslemezét a Nightwish stábja, akik a karantén alatt döntöttek úgy, hogy átértékelik a csapat szerzeményeit és egy teljesen más köntösbe bújtatják őket.

A bomba igazán csak idén áprilisban robbant, amikor bejelentették, miszerint az új lemezükön a Nightwish két alapítótagja is tiszteletét teszi majd. Tuomas Holopainen többek között az I Want My Tears Back újragondolásában billentyűzik majd, míg a banda ikonikus énekesnője, Tarja Turunen a Dark Chest Of Wonders című slágert énekelte fel újfent.

A vokalista elmondása szerint örömmel bólintott rá az ötletre, amikor felkeresték; a Nightwish csapata pedig elmondta, hogy bár az elejétől fogva egyértelmű volt számukra, hogy a Nightwish három énekesnője közül Tarját kérik fel egy közreműködésre, majd hosszas megfontolás után, azért esett a(z) Once lemez nyitójára a választásuk, mivel nem érezték igazságosnak azt, hogy egy olyan nótát énekeltessenek fel a finn legendával, amit a zenekarból történő távozása után szerzett Tuomas és az éppen aktuális legénysége.

„Olyan dalt akartunk, amit Tarja korábban már felénekelt az egyik lemezen. Nem lett volna helyes azt kérni tőle, hogy az új dalok egyikét adja elő.” – fogalmazott korábban Kimmo Ahola.

Amellett, hogy 18 év elteltével továbbra is felemelő érzés Tarja torkából hallani a nótát, az énekesnő mellé most egykori duettpartnere, Tapio Wilska is visszatért, ezzel is megvadítva a már-már klasszikussá vált szerzeményt.

Íme!

A frappáns technikusok lemeze egyébként december 9-től lesz elérhető, a az album borítója  az ikonikus Once parádés újragondolása lett, a dallistán pedig olyan dalokat forgattak át mint az Ever Dream, a Nemo, a Sleeping Sun és még jó pár közkedvelt szerzeményt.

collagewish83865.jpg

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása